Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Прословути" пазари

За БГ субтитри пуснете плейера и натиснете .

Две от най-големите компании в китайския интернет, Baidu и Taobao, бяха обявени за "прословути пазари" от търговския представител на САЩ, заради нарушения на авторски права, с което общият брой на известни китайски сайтове става осем.

На 28.02, офис на американския търговски представител (USTR), публикува най-новия списък с "прословути пазари", в който се посочват 30 пазара, известни с нарушаване на правата за интелектуална собственост. Този списък, който обикновено се включва в годишния "Специален доклад 301", е издаден независимо тази година, като предупреждение за нарушаване на интелектуалната собственост.

Китай е често критикуван от САЩ за софтуер нарушения на авторските права, като 90% от потребителите в Китай, включително правителствени служби, използват пиратски софтуери.

Baidu, най-посещаваният китайски сайт, предлага ‘дълбоко свързване’ със сайтове, които продават стоки без разрешение на притежателите на авторски права. Такива обекти се продават също в големи количества на Taobao, и се съхраняват на трети уебсайтове.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!