Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Който се качи тук, ще умрем заедно!"

Говорител:
В края на 2010г. властите в Шанхай организираха внезапни атаки срещу жилищни домове, определени от тях за събаряне. Несъгласните с това обитатели са се защитавали и отблъсквали атаките. Според свидетели, длъжностни лица са присъствали на събитията, за да „съблюдават” атаките. С риск за живота си, местен жител е заснел на видео такава атака и изпрати записа на NTD.

------------------
В 4:15ч. сутринта на 29 декември 2010г, шанхайски служители докарват стотици специални и пожарни отряди, полиция и наети побойници, които да нападнат внезапно 4-етажна старинна сграда в Янгпу.

Шайката използва железни прътове, тухли, сълзотворен газ и димни бомби срещу живеещите в сградата. В резултат на което има много ранени обитатели, които при защитата си използват тухли, фойерверки и бутилки с газ.

Жителите разказаха, че служители от шанхайското кметство са участвали в акцията като са „надзиравали” атаката. Шионг Бин, отговорен за изселването на този район, е също на сцената, давайки нареждания за насилственото събаряне на сградата.

Един от обитателите на сградата, Лиу Хаою, каза пред скрита камера, заснемаща нападението: „Колко много хора! Всички с железни прътове в ръце и викат ‘Убийте ги!’. Ръководители на атаката са Шионг Бин, директор на Бюрото по изселване и социална стабилност, Пан Дингфу, кмет на Янгфан, а има и други ръководители.”

Уанг Уей, глава на местната мафия, насърчава атаките. Непрекъснато се чуват експлозии и избухване на пожари, всички прозорци са изпочупени, лицата на жителите са в кръв.    

След 1я етаж, шайката предприема атаки към 3я етаж. На 4я етаж, в стената на жилището на Бо Чиушиянг има огромна, 4-метрова дупка. Съпругът на Бо е силно стресиран и крещи към съседа си: „Лиу Хаою, аз ще изляза пръв!” След което се обръща решително към шайката: „Който се качи тук, ще умрем заедно!”

За щастие зората се разпука и изплашени от светлината, ръководителите на атаката изкрещяват гневно към своите подчинени: „Нали казахте, че 40 минути ще са достатъчни? Вече се съмва. Изтегляй се!”
 
Чувайки техните нареждания, жителите започват да се показват от домовете си, за да разгледат щетите. Цари бъркотия. Димът е все още във въздуха. При някои семейства е като да са имали земетресение. Подът е покрит с отломки. Стаите са пълни с камъни.

Лию не сдържа възмущението си: „Какво общество е това? Китайската комунистическа партия ограбва хората. Няма справедливост! И сега ли искате вярност от хората? Какво право имате да ни ограбвате? Нямаме работа, нямаме социални помощи, нямаме здравни осигуровки…Останал ни е единият живот. Комунистическата партия е по-лоша и от мафията!”

Според местни жители преди атаката стотици въоръжена и специална полиция са блокирали пътя около сградата. Електрическите и други кабели за сградата също са били отрязани.

Властите са наредили и барикади около мястото на нападение, така, че обитателите да не могат да комуникират с външния свят. Много живеещи на съседните улици също са били бити от мафията. Кракът на един от тях е счупен.

Местните служители и бизнесмени се „запасяват” със земи. Над 30 семейства настояват за своите права. Службата за разрушаване може да компенсира дома на Лию с 460 000 юана.

Лию въздъхва: „Едва 460 000 юана, дори и за малък апартамент в шанхайски квартал трябва да добавя стотици хиляди юана отгоре. Кака може да живее човек така?!”

NTD репортери: Ли Чиан и Ли Лу – Китай

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!