Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В "сигурните" ръце на полицията?

Говорител:
Може би сте виждали плашила и преди, но "пластмасов" полицай за плашило е рядкост. Китайски нетизени съобщиха, че в гр. Пютян, провинция Фуджиян, е поставен "пластмасов" полицай поради липса на персонал. При друг полицейски инцидент нетизен се оказва в задръстване. Служител на КАТ удря по колата му и крещи: "Махай се. Не ми пука за другите, Аз се грижа само за длъжностни лица".

---------------------
На 12.12 нетизен отишъл в Сичуан, до Международния тенис център. Пред входа на центъра се оказал в пътно задръстване. Дежурният от КАТ ударил по прозореца на колата му и извикал: "Колите на длъжностните идват, трябва да се махаш веднага". Нетизенът заснема сцената със своята камера. Полицаят е началник на отдел №1 от районното управление на КАТ в Ченгду.

Полицаят: "Не ми пука за теб. Аз се грижа само за безопасността на служителите. Кой е по-важен? Длъжностните лица”.

Докато говори с полицая, водачът държи камера. Полицаят хвърля камерата му на земята и продължава да ругае. Нетизенът пита: „Как може полицаи да атакуват хора своеволно? Това означава ли, че хората не могат да бъдат в присъствието на длъжностни лица? На кого служи "народната полиция"? На длъжностните лица или на народа?”

В друг случай, в борбата си с недостига на работна ръка, полицейски участък в гр. Пютян, провинция Фуджиян, използва "пластмасов" полицай за охрана. Хората се питат: „Дали този "пластмасов" полицай ще изплаши злосторниците?"

Според Радио Свободна Азия, Гао Джиченг, жител на Шиамен, провинция Фуджиян, е казал: "Не съм чувал за такова нещо преди. Бях изненадан. Ако използват пластмасов модел за охрана, кой ще вдига слушалката при спешни обаждания? Няма сигурност при това положение".

Шу Бейфанг, китайски адвокат, живеещ в Англия, заяви, че всичко е фалшиво в китайския режим. Дори и законите са фалшиви. "Пластмасовият" полицай е също начин да се заблуждават хората.
 
Шу Бейфанг: "Недостигът на работна ръка не е извинение. Полицаите не искат да дават дежурства. Това се дължи на широко разпространената измама в Китай. Всичко е менте, като фалшивите търговски марки, фалшивият алкохол, фалшивите цигари, фалшивите храни и фалшивите стоки. Сега вече има и фалшив полицай".

Гао Джиченг също смята, че полицаите показват безотговорност, като поставят "пластмасов" полицай в така оживен квартал.

NTD репортери: Ли Тинг и Ли Руолинг, Китай

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!