Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как се брани земя с оръдие

Отчаян мъж се опитва да запази земята си. Йан Йоуд живее в покрайнините на Ухан, централна китайска провинция Хъбей. Tой направил оръдие, с което защитава имуществото си от нападатели.

56-годишният фермер притежава 4 акра земя, където живее. Йан има договор за земята до 2029 година, съобщи "China Daily". Но заради бумът на застрояване в Китай, местни предприемачи се опитват да го изгонят.

[Йан Йоуд, фермер от Ухан]:
"Първият те дойдоха да ме бият. Бяха около 30 човека. След това дойдоха над 100 човека. Започнаха да се събират следобяд и ме нападаха час и половина".

В отговор, Йан преправил ръчната си количка в оръдие като използва фойерверки за амуниции. Той построил също тази наблюдателница. На нея се намира самоделното му оръдие, което е с далекобойност над 100 метра.

Йан казва, че целта му не е да нарани нападателите, а да ги сплаши.

[Йан Йоуд, фермер от Ухан]:
"Аз съм нарочен и правата ми са отнети. Просто използвам законни средства да защитавам правата си. Прибягвам до този краен метод за да предотвратя насилие".

Миналата година 19,000 долара били предложени на Йан за земята му. Той поискал 5 пъти повече, посочвайки че това е което трябва да получи като компенсация, съобщи China Daily.

Но преди преговорите да завършат, предприемачи изпратили насилници да се опитат да изземат имуществото му.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!