Следвайте "Буднаера" в Телеграм

11 години преследване

Над 1000 практикуващи Фалун Гонг проведоха парад и митинг на 24 април във Флъшинг, Ню Йорк. Те апелираха за спиране на преследването на практикуващи в Китай от комунистическия режим.

25 април е значима дата за практикуващите. На тази дата през 1999г. , 10,000 практикуващи се събират пред централната сграда на правителството в Пекин.

Те апелират за освобождаване на практикуващи, арестувани в гр. Тянджин и за правото им да практикуват традиционната китайска медитативна практика.

Практикуващите се срещат с китайският премиер Джу Ронгжи и протестът завършва мирно. Но 3 месеца по-късно, китайската комунистическа партия (ККП) забранява практиката по нареждане на тогавашния лидер Дзян Джемин.

От тогава китайските власти започват систематично преследване на практикуващи Фалун Гонг. Според годишният доклад на Amnesty International, те са най-жестоко преследваната група в Китай.

Информационният център на Фалун Дафа, който документира нарушения на човешките права, съобщава, че броят на практикуващите, убити в резултат на преследването е най-малко 3,300.

Репресиите карат практикуващите да апелират извън Китай – на места като Флъшинг, една от най-бързо разрастващите се китайски общности в САЩ.

[Тони Авела, бивш градски съветник в Ню Йорк ]:
„Всеки американец трябва да пристъпи и каже: Всяка дискриминация срещу някой и по-специално срещу Фалун Гонг е неправилна. Не само тук , но и в комунистически Китай.

Шуе Хайронг е една от многото, присъствали на протеста преди 11 години в Пекин. През 2000 г. тя била задържана и измъчвана в продължение на 7 години заради това, че практикувала Фалун Гонг.

[Шуе Хайронг, практикуваща Фалун Гонг]:
“Въпреки, че съм преживяла тези неща, аз не съжалявам. Мисля, че истината ще възтържествува над злото и ще дойде по-добро време.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!