Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фалун Гонг все още преследван от ККП

Миналата седмица „Информационен център Фалун Дафа” публикува доклад, според който милиони хора в Китай продължават да бъдат преследвани заради убежденията си. Голяма част от тях са държани в трудови лагери и затвори.

Докладът показва, че през 2009 г. десетки милиони Фалун Гонг практикуващи в Китай са преследвани заради вярата си. Чрез него е документирана още една година от 11-годишното преследване на духовната група от страна на Китайската комунистическа партия.

Част от информацията в доклада е взета от китайски източници и преки свидетели.

Според последните открития за 2009 г.:

• 15-20 % от затворниците в китайските трудови лагери са последователи на Фалун Гонг – това означава най-малко 450 000 души;

• Повече от 66 последователи от Шанхай бяха отвлечени от властите преди откриването на Експо 2010;

• Адвокатите, които представят Фалун Гонг последователи в съда, биват тормозени от властите, а в някои случаи – арестувани и изтезавани;

• Въпреки преследването, Фалун Гонг продължава да е непоклатимо ненасилствено народно движение в рамките на Китай

„Информационен център Фалун Дафа” е основният източник на информация за нарушаването правата на Фалун Гонг. Изпълнителният директор Леви Броуди изнесе реч по време на пресконференция в Националния прес-клуб във Вашингтон.

[Леви Броуди, Изпълнителен директор, „Информационен център Фалун Дафа”]:

„Няма нищо законно в кампанията срещу Фалун Гонг. Тя е водена от Партията, а не от правителството. Тя е незаконна според китайските закони и според международните закони и е изключително жестока.”

Толкова жестока, че, според слуховете, Фалун Гонг практикуващи са инжектирани с калий и убивани заради органите им, които, според Дейвид Матас, биват продавани на черните пазари за трансплантации.

[Дейвид Матас, Адвокат за човешки права]:

„Има хора, пристигащи от Китай, които казват, че са били свидетели на инжектирането. Имаше дори един полицай. Ижектирали хората и отнемали органите им в мобилни фургони.”

На 16 март Камарата на САЩ прие „Резолюция 605”, която призовава ККП да прекрати преследването на Фалун Гонг, но, според разследващия журналист Етан Гутман, от Белият Дом нямат ясна позиция по въпроса.

[Етан Гутман, Разследващ журналист]:

„Когато става въпрос за политиката, отнасяща се до човешките права, администрацията на Обама няма ясна позиция. Няма конкретно становище по въпроса с Фалун Гонг. Няма ясна стратегия за адресиране на извършващите се зверства, независимо колко добре са документирани те и колко гротескни са методите.”

Броуди наблегна на факта, че преследването не се ограничава само до Фалун Гонг последователите.

[Леви Броуди, Изпълнителен директор, „Информационен център Фалун Дафа”]: „Те разработват механизъм за цензура и репресии, който може да бъде използван по желание срещу всеки и аз мисля, че докато Фалун Гонг е огромен по размер и обхват проблем с човешките права, всъщност, това е дори още по-голям проблем за нас в САЩ и по целия свят, защото след като са се научили как да пречат на информацията да достига до медиите, така че никой в Китай да не знае за вируса ТОРС или за преследването на Фалун Гонг, то тогава при следваща епидемия могат да застрашат живота на всички нас.”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!