Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Смърт при насилствено отнемане на земя

Фермери от град Пиджоу, провинция Джиангсу проведоха протест. Причината бе смъртта на местен жител, убит докато държавни служители се опитвали да изгонят фермери от земите им.
Новината за инцидента не бе отразена от местните медии, но бе публикувана в интернет форуми и блогове.

Според сведения 22- годишният Ли Донгдонг от село Хеуан бил пребит до смърт. Местни жители разказаха, че това се случило докато 100 души, наети от държавни лица, отишли да отнемат насилствено замята на фермерите. Те били въоръжени и започнали да бият тези, които се съпротивлявали.

Хонконгският вестник „Takungpao” побликува статия, в която родителите на убития казват, че полицаи нахлули в моргата и отвлекли тялото на сина им.
По-късно същият ден 2000 човека излязoха да протестират в Пиджоу. Някои държаха плакати с надписи „Фермери убити при насилствено отнемане на земята им” и „Върнете ми живота”.
Франс Прес цитира жена, участвала в протеста, според която протестиращите били бити от полицаи.

През послдните 2 г. държавни служители в Пиджоу се опитват да отнемат насилствено земята на местното население за да я продават на предприемачи. Фермерите не са съгласни, защото според тях предложената им компенсация е прекалено малка.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!