Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай планира да завземе Тайван до 2012 г.

Китайски професор по право написа книга, озаглавена „Гибелта на Тайван”. В нея, той казва, че китайската комунистическа партия планира да направи Тайван част от Народна република Китай до 2012 г. Той говори на пресконференция миналата седмица в Тайпе.

[Юан Хонбинг, Професор по право]:
„Истината е, че тираничната китайска комунистическа партия планира до 2012 г. да проникне в Тайван чрез политически, икономически, културни и социални средства, за да контролира тайванската демократична система и накрая напълно да я унищожи.”

Юан казва, че голяма част от книгата му е базирана на секретна информация. В книгата се цитира публикуван през 2008 г. документ на Централното правителство, където се казва, че повторното обединение „трябва да бъде постигнато чрез всестранни усилия в политическата, икономическа, културна и социална сфери. Преобединението ще смаже напълно заговора на местни и чужди врагове да завземат властта на социалистически Китай, използвайки така наречените „демократически опити” на Тайван”.

Друг използван от Юан документ бил запис от речта на китайския премиер Уен Джябао на стого секретна среща на Централния комитет на комунистическата партия през юни 2008 г.

Юан каза, че фокусът на тази среща бил върху изграждане на стратегия за превземане на Тайван. Според книгата, Уен Джябао заявил, че „Икономическата интеграция е естествено икономическо обединение. Тайван се облагодетелства от него икономически, а чрез него ние (ККП) постигаме нашата политическа цел”.

Икономическото обединение е само една от стратегиите, разкрити в новата книга.

Юан казва, че комунистическия режим също планира да:

Направи Тайван икономически зависим от Китай, чрез завземане на голяма част от тайванския износен и туристически пазар. Да разруши тайванските политически платформи като подкупи лидерите на управляващата партия Куоминтанг и отстрани про-демократическата партия.

[Юан Хонбинг, Професор по право]:

„Какво ККП се стреми да получи в замяна на тези икономически концесии? Те искат да отнемат свободата на Тайван. Това е самата истина.”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!