Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Съд за полицията

Цивилни полицаи от шанхайското бюро по обществената сигурност на Цаннинг (Cangning) са отвлекли 39-годишната Джанг Инг (Zhang Ying) на 8 септември пред дома й. По думите на майка й, Джанг е била отведена, защото практикува Фалун Гонг, традиционна китайска медитативна дисциплина.

[Г-жа Цу,майка на Джанг Инг]:
„Полицаите я арестуваха незаконно и я пребиха. Джанг Инг е била провесена и бита от трима души, докато припаднала. Сега не можем да я виждаме. Измина повече от месец, почти два месеца. Полицаите казаха: „Можете да ни съдите.” Когато отидохме да попитаме за състоянието й, те започнаха да спорят с нас. Помислете колко разстроени трябва да сме, не можем дори да заспим нощем.”

Адвокатът на Джанг твърди, че полицаите са я изтезавали, и сега съди полицията от нейно име.

[Джанг Чуанли, адвокат на Джанг Инг]:
„Около 22 септември, в болница та на Шанхайския затвор, където видях Джанг Инг, тя се нуждаеше от хора, които да й помагат да ходи. Не можеше да ходи сама и беше изключително слаба. Тя каза, че полицаите са я изтезавали, за да изтръгнат от нея признания, така че сега сме завели съдебен иск от нейно име.”

Джанг започва гладна стачка в протест срещу изтезанията й, но по-късно е отведена в болница и хранена насилствено.

Свекървата на Джанг твърди, че това е четвъртият път, когато Джанг е арестувана заради това, че практикува Фалун Гонг. Тя отправя призив за помощ към международната общност за спасението на Джанг.

От 1999 г. последователи на Фалун Гонг в Китай са преследвани от комунистическия режим. Оцелелите един след друг съобщават за брутални изтезания в трудови лагери и центрове за задържане. Според Информационния център на Фалун Дафа над 3 000 души са били убити за това, че практикуват Фалун Гонг.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!