Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайските бойни изкуства - хит в Япония

Различни техники от китайските бойни изкуства бяха представени по време на 26-я Годишен шампионат по ушу, организиран от японската Федерация по ушу тайджичуан.

[Киухей Мураока, вицепрезидент на японската Федерация по ушу тайджичуан]:
„Този път участваха около 2100 състезатели от цяла Япония. Най-старият е на 78, а най-младият – на седем години. Напоследък все по-млади хора започват да участват и това ме радва.”

Но как точно стават популярни в Япония китайските бойни изкуства? Инструкторът по бойни изкуства, Сан Джианминг, казва, че знае отговора.

[Сан Джианминг, инструктор по бойни изкуства]:
„Смятам, че основната причина е, че китайските бойни изкуства имат определен чар и „пасват” за тялото. Освен поддържане на формата, те възпитават учтивост и нравственост. Учтивостта на японците е известна по света, но нравствеността на китайските бойни изкуства има друго значение.”

Имайки над 20 години опит като инструктор, преди да започне да тренира най-добрите японски състезатели по бойни изкуства в Япония през 1986 г, Сан печели националната титла по фехтофка и тайджичуан за мъже в Китай.

Той знае и за Състезанието за традиционни китайски бойни изкуства на NTDTV. Сан казва, че то е ефективен начин за възстановяване на древната традиция.

[Сан Джианминг, инструктор по бойни изкуства]:
„Намирам, че това състезание е наистина добро и ако имам възможност за в бъдеще, несъмнено ще участвам в него. Защото аз много харесвам китайските традиционни бойни изкуства. Надявам се това състезание да накара хората да станат по-добри и повече китайци и други хора да могат да участват в него."

Репортаж от Токио, Япония, за NTDTV

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!