Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изкуство на нови висоти

В този квартал на Рио Де Жанейро, двама бразилски творци се опитват да издигнат изкуството на нови висоти.

Двамата братя са направили отворен дом върху странична стена на изложбена галерия, в който се хранят, четат и спят пред очите на слисани минувачи.

[Габриел Примо, творец]:
"Тази стена представлява проект, който се ре-дизайнира всеки четири месеца. Брат ми се питаше 'Какво да поставя на стената сега?' и изведнъж му дойде идеята да изложи себе си".

Габриел и Тиаго висят там, в своя отворен дом по четиринадесет часа ден, като прекарват много от своето време в разговори с минувачи.

[Тиаго Примо, творец]:
"Те (минувачите) питат колко е наемът, казват ми, че ще падна, питат ме дали имам стая за даване под наем... Някои ни снимат, махат с ръка и ни карат също да им махаме, други разговарят с нас.... Една от най-куриозните (реакции) бе на човек, който сметна, че сме кукли, че не сме истински".

Какво казват месните жители за тази форма на изкуство?

[Андреа Карла, местен жител]:
"Много интересно, много оригинално. Те общуват с публиката. Когато хората минават покрай тях, ги разглеждат и им се радват. Но аз смятам, че е и доста опасно, заради височината ... Аз не бих имала смелостта да стоя на такава височина, дори и в името на любовта към изкуството".

Необичайната стена е част от галериен проект и се ре-дизайнира всеки четири месеца с идеята изкуството да се изнесе на улицата.

Репортаж от Рио Де Жанейро, за NTDTV

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!