Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Японско състезание с корита

В 30-те и 40-те години на миналия век бреговете на река Матсукауа (Matsukawa) в град Ито (Ito), Япония, са се запълвали с хора, перящи своите дрехи в малки корита. Но от 1955 г. насам коритата са се превърнали в лодки и всяка година местните жители и посетители участват в едно интересно състезание.

Тази година тук пристигнаха над 200 души, за да опитат късмета си в 54-ото състезание с корита.

Участващите в него мъже, жени, деца и отбори се спускат по 400-метров участък на реката.

Освен гребане, необходимите за състезанието умения изискват участниците да балансират себе си в плуващо корито, както и да задържат коритото да не се обърне.

[Хидекиюки Окамото, състезател]:
“Ние бяхме фурии! Нали момчета?"

Някои ентусиазирани състезатели идват тук всяка година.

[Иширо Сакамото, състезател]:
"Аз участвам в това състезание вече 10 години, така че нямам извинение да не победя. Но това става все по-трудно, защото остарявам, а и натежавам".

Състезанието започва да привлича и посетители от чужбина. Тази година то включваше отборно представяне на тимове от Япония, Италия и САЩ.

[Джейсън Блок, американски състезател]:
"Тази година смятам, че времето беше наистина хубаво. Не е нито много горещо, нито много хладно. Някои хора паднаха във водата, но и това се случва. Стараем се, но в края на краищата по-важното е участието. Тази година беше много забавно".

Въпреки няколкото прекатурнали се или потопени корита, всички състезатели оцеляха напрегнатото състезание и тази година.

Репортаж от Япония, за NTDTV

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!