Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайската полиция става "крадец на трупове"

Когато трупове предоставят доказателство, китайската полиция става "крадец на трупове"

Наскорошни протести в провинция Хубей (Hubei) бяха коментирани обширно в китайския Интернет. Те провокираха създаването на странен списък. Китайски Интернет-потребител е събрал информация за повече от дузина случая, където полицията е имала сблъсъци с  граждани, за да прибере нечии трупове.

Случай след случай, когато трупът разкрива твърде много, властите ще изявят претенции за него.

Наскоро десетки хиляди протестиращи в провинция Хубей се опитваха  да запазят трупа на хотелския готвач, Ту Юангао (Tu Yuangao). Полицията и неговите работодатели твърдят, че той е извършил самоубийство.

Но според граждани по неговото тяло имало явни доказателства, че е бил убит и вероятно измъчван, и то със знанието на местното комунистическо управление. Полицията за борба с размириците арестува поразителен брой граждани, за да се сдобие с трупа и да го откара веднага за кремиране.

Сега подобни случаи са компилирани и поставени онлайн. Те включват: странната смърт на фермера Динг Тианю (Ding Tianyu) от провинция Хенан (Henan) в полицейския участък. Заместник-директорът на полицейския отдел докарал 100 полицая, за да могат да приберат трупа на Динг.

Според сведенията, в област Шаодонг (Shaodong), провинция Хунан (Hunan), полицията е убила двама души, когато организирала акция за залавяне на комарджии. На другата сутрин бързала да вземе труповете на убитите.

При този инцидент местните власти изпратили над 100 души въоръжени полицаи, за да приберат труповете. Роднините се противопоставяли, но не успели да ги запазят.

В много от тези над дузина публикувани онлайн случаи, роднините нямали къде да се оплачат, затова поместили снимките и детайлите в Интернет, молейки за помощ.

Съставилият списъка Интернет-потребител казва, че е направил това, заради своето възмущение от корупцията.

Някои от коментарите по случаите са: „Трябва да имат тайни мотиви. Иначе защо ще им трябва огнестрелно оръжие?”, „Няма нужда от оръжие, за да се вземе труп! Те прикриват нещо! Това е очевидно!”

Друг потребител на сайта е нарисувал саркастично полицейска значка, предназначена за "патрула за кражба на трупове".

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!