Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кралската INTAWARD: „Днешната младеж – утрешни лидери”

Поканени гости имаха възможността да се срещнат с негово кралско височество, Принц Едуард, в сградата на Kiton в Ню Йорк, по повод инициатива за събиране на средства за асоциацията ‘Международна стипендия на дука на Единбра’, или INTAWARD (The Duke of Edinburgh’s Award International Association). Организацията се занимава с дейност, насърчаваща развиването на умения у млади хора по света.

Крейг Андерсън, председател на Отдела за развитие към INTAWARD, обяснява как става това.

[Крейг Андерсън, председател на Отдела за развитие към INTAWARD]:
„Младите хора определят своите цели, като всъщност със участието си те самите осъществяват тази програма. Тя не е основана на изпити, нито на академични способности. Осъществява се, като човек показва, че е способен да участва в нея за определен период и да израства в посока на своите цели.”

Сега в програмата участват 126 страни, като всяка година в нея се записват 760 000 деца. Историите са толкова, колкото са и участниците. Негово кралско височество Принц Едуард, който е попечител на асоциацията, има много истории, които може да разкаже.

[HКВ Графът на Уесекс, попечител на INTAWARD]:
„Бих искал да ви разкажа много истории за бездомни деца в Индия – всъщност аз срещнах едно от тях днес. То имаше възможност да получи подслон, след това се включи в програмата INTAWARD, и сега е включен във фотографски проект – неговите умения бяха в областта на фотографията. Сега той ръководи проект по фотография тук в Световния търговски център в Ню Йорк. Той е тук за шест месеца.”

Примери като този са част от причините защо Марк Брейди от Асоциацията на арабските банкери в Северна Америка (Arab Bankers Association of North America / ABANA), казва, че подкрепата на организацията си струва.

[Марк Брейди, президент на ABANA]:
„Само присъствайки тук, несъмнено заедно с Принца и слушайки неговите коментари, смятам, че това е феноменално. Мисля, че има много синергия.”

Други участници намират лично удовлетворение в каузата.

[Мери Мици-Пърдю, комисар]:
„Радвам се, че имах възможността да участвам. И нищо не би ме радвало повече от това да съм свидетел на подобни инициативи, които смятам, че изграждат приятелство между страните, когато стигат до всички кътчета на света.”

В края на деня президентът на Kiton сподели задоволството си от домакинстването на събитието.

[Антонио Паоне, президент на Kiton]:
„Тази вечер се състоя едно от най-красивите събития в живота ми. Знаете, че това е събитие, организирано за да се помогне на асоциацията за млади хора по света, което е голяма възможност за всеки да им помогне. Така че аз домакинствах това събитие и съм много щастлив, че го направих.”

Тази година INTAWARD празнува своя 21-и рожден ден, въпреки че наградата се е развила глобално още от своето създаване през 1956 г във Великобритания. От началото до сега над 6 милиона души са участвали в нея.

Репортаж на Ана Чен от Ню Йорк, за NTDTV

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!