Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Арестувани тъжители в Пекин

Фудженг Лу е тъжител от провинция Джиянгсу. Неговата съпруга каза за NTD, че той е отишъл да протестира срещу насилственото изземане на земята им от властите. Когато се опитал да възрази на това, те го задържали.

[Г-жа Лу, чийто съпруг е задържан в Пекин]:
"Аз отидох да посетя съпруга си, но полицията не ми позволи да го видя. Там имаше около пет души, надзираващи го в полицейския участък. Началникът на полицията се отнасяше с него като със затворник. Моят съпруг беше така разстроен, че обяви гладна стачка за два дни."

Подобно нещо се случило и с Ейлан Дай от провинция Джейлианг. Нейната земя била също отнета насила от властите. Синът на Ейлан разказа за NTD какво е преживяла тя в китайската столица.   

[Уен Лин Чен, чиято майка е била арестувана в Пекин]:
"На 28-ми февруари полицията на площад Тянанмън проверила чантата на майка ми и намерила някакви тъжителски материали. На 1-ви март тя била арестувана и отведена в полицейския участък Анианг. През първите 48 часа не са й давали никаква храна. Аз й изпращах храна по други канали. Заедно с нея са били задържани около 50 души. Те са били заключени в клетка."

Бишиан Лин от провинция Фуджиан е имала същите преживявания. Тя е ходила в Пекин по време на Олимпийските игри миналата година, за да подаде жалба.

[Бишиан Лин, тъжителка от провинция Фуджиан]:
"Аз бях незаконно задържана в полицейския участък за 10 дни. Опитвах се да подам жалба, но те казаха, че нарушавам реда. След това аз ги съдих. Но съдът не реши моя проблем. Той прикриваше полицията, позволявайки им да вършат престъпления и не отсъди съгласно закона."

Репортаж от Китай за NTDTV Ню Йорк 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!