След завръщането на COVID в Китай, основателят на Фалун Гонг казва, че вирусът е насочен към ККП


Г-н Ли Хонгджъ жестикулира към присъстващите на конференция за споделяне на опит във Фалун Дафа, проведена във Вашингтон на 25 юли 2010 г. (Mark Zou/The Epoch Times)

От Ева Фу, theepochtimes.com

Повече от три години след първото огнище на COVID-19 в Ухан, Китай, което стана кота нула в световната пандемия, се наблюдава завръщане на вируса в комунистическата страна.

Тъй като бързо разпространяващият се вариант на Омикрон, наречен "Ерис" – кръстен на гръцката богиня на раздорите и злополучията – се задържа в Китай, страната отново наблюдава скок в смъртните случаи сред членовете на висшите ешелони на режима, въпреки специалния им достъп до медицински грижи и лекарства, които са отказани на обикновените граждани.

Сред загиналите при последната вълна са десетки китайски служители, висши ръководители, видни академици и учени, някои на възраст между 20 и 30 години. Скокът на смъртните случаи изглежда напомня на този, наблюдаван в края на декември, когато страната се бореше с друг огромен пик на случаите, при който болниците и крематориумите бяха в трагично положение.

В неотдавнашни некролози на видни личности, публикувани от китайските медии, държавни организации и китайски университети подчертават принадлежността им към ККП, използвайки заглавия като "виден член на комунистическата партия".

Г-н Ли Хонгджъ, основател на духовната практика Фалун Гонг, каза пред The Epoch Times на 26 август, че вирусът е насочен към Китайската комунистическа партия (ККП), заедно с онези, които сляпо следват партията, защитават я и жертват живота си за нея.

През януари тази година г-н Ли заяви, че повече от 400 милиона души в Китай са починали от COVID-19 и че партията прикрива истинското положение на пандемията, откакто тя избухна преди повече от три години.

В началото на пандемията през март 2020 г. г-н Ли описа пандемиите като неизбежност, когато моралните ценности се влошат.

"Когато хората станат покварени в сърцата си, те ще генерират карма, ще се разболеят и ще страдат от бедствия", пише г-н Ли в статия, озаглавена "Рационалност".

"Но пандемия като сегашната от “ККП вируса” (пневмонията от Ухан) идва с причина и цел. Тя идва, за да елиминира последователите на злата партия и онези, които вървят със злата ККП.”

Съветът на г-н Ли е хората "да стоят далеч от злата ККП и да не се присъединяват към злата партия, защото това, което се крие зад нея, е червеният демон. Поведението и действията му са бандитски и той не се спира пред никакво зло."

В Китай няма човек, който да не принадлежи към свързана с партията организация в определен момент от живота си. Демонстрирането на лоялност към партията е необходимо условие за заемане на властова позиция.

Фалун Гонг, известна също като Фалун Дафа, е дисциплина, вкоренена в традиционните китайски вярвания за морално и духовно развитие. Включвайки медитативни упражнения и набор от високонравствени учения, съсредоточени върху принципите на истинност, състрадание и толерантност, тази дисциплина се практикува в повече от 100 страни по света.

Практиката е спечелила около 100 милиона привърженици в Китай до 1999 г. Комунистическият режим, страхувайки се от тази популярност, започва насилствено преследване на практиката, което причинява смъртта на несметен брой практикуващи.

Историческа перспектива

През последните 3,5 години светът се научи да живее с вируса, докато управляващият режим в Китай агресивно преследваше драконовската си кампания "нулев COVID", насочена към елиминиране на всеки потенциален случай.

Ерис, който сега е доминиращ вариант, повишаващ процента на заразяване в Съединените щати и на други места по света, засега не изглежда по-опасен от предишните щамове, според здравните експерти.

Докато длъжностните лица в Китай омаловажиха риска за общественото здраве и на 28 август отмениха изискванията за COVID-19 тестване за входящи международни пътници, някои наблюдатели приеха смъртта на китайските елити като знак, че ситуацията в страната може да не е толкова розова, колкото властите се стремят да покажат.

Health care workers attend to a COVID-19 patient in Shanghai on Jan. 14, 2023. China in recent weeks has seen another resurgence of the virus. (Kevin Frayer/Getty Images):

Здравни работници обслужват пациент с COVID-19 в Шанхай на 14 януари 2023 година. Китай през последните седмици наблюдава поредното завръщане на вируса.  (Kevin Frayer/Getty Images)

Броят на жертвите в Китай значително надвишава този на която и да е друга страна по време на пандемията, отбеляза Хенг Хъ, базиран в САЩ анализатор по китайските политически въпроси.

Г-н Хенг посочи, че в историята природните бедствия са имали тенденция да нарастват около време, когато Китай е преживявал  династична промяна.

"В традиционната китайска култура преобладава убеждението, че бедствията са отражение на състоянието на морала", каза той пред The Epoch Times.

Пример за това, каза той, е бубонната чума по време на последната фаза на династията Мин. През 1640-те години тази смъртоносна епидемия унищожава стотици хиляди хора и допринася за разпадането на династията. Чумата изчезва, едва когато Китай навлиза в следващата династия Цин, последната ѝ имперска епоха.

Това, което се случва днес, изглежда е повторение на същото, каза той.

"Управлението на ККП, от това, което виждам, наближава своя край", заключана г-н Хенг.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: In Wake of COVID Rebound in China, Falun Gong Founder Says Virus Targets CCP | The Epoch Times

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!