Тайван: VIP и длъжностни лица поздравяват за рождения ден основателя на Фалун Дафа с формиране на символи за честване на Световния ден на Фалун Дафа 

(Minghui.org) На 1 май 2021 г. над 5200 практикуващи Фалун Дафа от всички краища на Тайван се събраха на площад “Свобода” в Тайпе, за да отпразнуват Световния ден на Фалун Дафа. Те демонстрираха упражненията си и след това се подредиха в цветни изображения, за да отпразнуват представянето на своята практика пред обществеността преди 29 години, на 13 май 1992 г.

Фрази, формирани от над 5200 практикуващи на площад “Свобода” в Тайпе на 1 май 2021 г. Фразите гласят: „Честит рожден ден, Учителю“ и „Фалун Дафа, представен на обществеността преди 29 години“.

Практикуващи демонстрират упражненията на Фалун Дафа на площад “Свобода” в Тайпе, на 1 май 2021 г.

Чанг Чин-хуа, президент на Асоциацията на Фалун Дафа в Тайван, каза, че 13 май е и рожденият ден на г-н Ли Хонгджъ, основател на Фалун Дафа. Пред Националната мемориална зала на Чианг Кайши тя отбеляза, че практиката е донесла физическо здраве и нравствено подобрение на около 100 милиона практикуващи по света.

Хуанг Чун-мей, вицепрезидент на асоциацията, каза, че Тайван има щастието да проведе такова мащабно събитие, докато пандемията продължава да бушува по света. Тя каза, че се чувства щастлива да живее в Тайван, където свободата на убежденията е гарантирана. Тя посочи контраста между Тайван и Китай, мястото, където първо е представена Фалун Дафа. Но практикуващите в Китай са преследвани от Китайската комунистическа партия (ККП) от юли 1999 г. Тя се надява, че преследването скоро ще приключи и хората ще могат свободно да практикуват вярата си в принципите на Фалун Дафа, Истина-Доброта-Търпение.

Поздравления от длъжностни и VIP лица

Цай Чи-чанг, заместник-председател на тайванския законодателен орган, каза, че се надява всички практикуващи Фалун Дафа да поддържат вярата си и да продължават да споделят красотата на Истина-Доброта-Търпение със света.

Ту Шиинг-ер, бивш министър на Министерството на здравеопазването, честити на Учителя Ли рожденния ден и пожела здраве и щастие на всички практикуващи. Той каза, че през последните 20 и повече години светът е станал свидетел на това как практикуващите се придържат към вярата си въпреки тежкото преследване от ККП. Той също така каза, че се надява повече хора да се изкажат и да осъдят нарушенията на човешките права от страна на ККП, особено принудителното отнемане на органи, така че да се сложи край на тази страшна трагедия.

Ценг Чиен-юан от Новото училище за демокрация благодари на Учителя Ли за неговия принос, мъдрост и смелост. Ценг каза, че Фалун Дафа е нов път, който не само подобрява здравето на хората, но също така помага на света да стане едно по-добро място.

Хуанг Пенсяо, член на Националното събрание, изрази задоволство да се присъедини към други VIP лица, като поздрави за продължаващия успех и постоянство практикуващите Фалун Дафа. Хуанг каза, че въпреки повече от 20 години да са подложени на преследване, практикуващите са твърди във вярата си. Тяхното постоянство е допринесло за прогреса на обществото, а принципите на Истина-Доброта-Търпение са надеждата за Китай.

Градският съветник на Синчу сити Ценг Зиченг пожела на г-н Ли Честит рожден ден. Той сподели, че след като се е присъединявал към бденията със свещи, маршовете и други дейности на Фалун Дафа през последните няколко години се е уверил, че практикуващите Фалун Дафа са много миролюбиви и дисциплинирани. Трогнат от наблюденията си, той призова всеки, който търси добро здраве и приповдигнат дух, да участва в събитията на практикуващите. Той вярва, че Фалун Дафа е най-мирното и надеждно движение в света.

Ценг благодари на практикуващите за усилията им през последните 20 години и за разпространението на посланието за Истина-Доброта-Търпение. Това осигурява на света прозрение и подкрепа. Нещо повече, той каза, че последователните им усилия през годините също са помогнали на правителствата по целия свят, както и на техните служители и законодатели да осъзнаят истинската същност на ККП. В резултат на което много правителства са се обявили против жестокостта на ККП. 

Ханг Чиен-ю, градски съветник в Тайпе, отправи благопожелания към г-н Ли. Той каза, че се възхищава на смелостта и постоянните усилия на практикуващите Фалун Дафа да излагат терора на ККП, като нарушаването на човешки им права и отнемането на органи. Той каза, че знае, че много практикуващи в Тайпе произвеждат и разпространяват материали, за да разкажат на обществеността за преследването на ККП в континентален Китай. Въздействието на техните усилия е положително и голямо.

Чанг По-ян, пиар директор на Тайванската партия на строителството, поздрави Фалун Дафа за популярността и приемането й по света. Чанг каза, че това е така, защото практиката се фокусира върху добротата и предлага на хората положителни насоки.

Чанг също така каза, че очаква повече хора да видят злонамереността на ККП и че всички трябва да бъдат по-толерантни към различията и многообразието. Той смята, че е погрешно да се потискат различните мнения.

Една картина казва хиляда думи

Уо Чинг-сианг е проектирал изображенията за формирането на фразите в продължение на няколко години. Той каза, че след преследването, започнало преди 22 години, ККП клевети Фалун Дафа и мами хората, карайки ги да вярват, че са останали само няколко практикуващи. Формирането на фразите, в което участват над 5200 практикуващи, е свидетелство за обратното, което разкрива лъжите на комунистическата партия.

Уо каза, че когато красивите изображения се публикуват онлайн и се видят в континентален Китай от всеки, който може да заобиколи интернет защитната стена, много хора са впечатлени и практикуващите в Китай са насърчени. Китайските граждани могат лесно да видят, че Фалун Дафа е добре приета и се практикува в над 100 страни.

Обща информация

Фалун Дафа (известна също като Фалун Гонг) е представена за пръв път на обществеността от г-н Ли Хонгджъ в Чанчун, Китай, през 1992 г. Тази духовна медитативна дисциплина сега се практикува в над 100 страни и региони по света. Милиони хора са възприели ученията й, които се основават на принципите на Истина-Доброта-Търпение, и са изпитали подобрено здраве и благополучие.

Практикуващите провеждат първите си дейности за формиране на изображения на фрази през 1996 г. Те формират символа на Фалун в провинция Гуиджоу, Китай. След като г-н Ли Хонгджи провежда пет уводни семинара в Ухан и тази практика процъфтява на местно ниво, практикуващите в Ухан правят няколко мащабни групови упражнения и формиране на изображения. Според участниците всеки един от тях е бил грандиозен спектакъл.

От 2000 г. насам практикуващи извън Китай продължават да провеждат тези събития, подчертавайки категоричния контраст между свободните общества и комунистическото потискане в Китай. Практикуващи в Тайван се позовават на изображенията в Ухан. Изображенията са станали по-сложни през годините и включват изображения на Учителя Ли, лотосови цветя или основната книга на Фалун Дафа „Джуан Фалун“.

От 2000 г. насам няколко хиляди практикуващи в Тайван участват в образуването на тези изображения всяка година.

Източник/ци: Taiwan: VIPs and Officials Extend Birthday Greetings to Falun Dafa’s Founder at Character Formation to Celebrate World Falun Dafa Day | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!