„Повече хора трябва да чуят за това“ - споделяне от семинар в Сеул

(Minghui.org) Животът ни предоставя различни щастливи моменти: възстановяване от болест, помирение след вражда и подновяване на надеждата. Всичко това e било изпитано от хора, които са присъствали на неотдавнашния 9-дневен семинар на Фалун Дафа.

Фалун Дафа, известна също като Фалун Гонг, е система за медитация, основана на принципите на Истина-Доброта-Търпение. Тя се е разпространила в над 100 страни, откакто нейният основател Ли Хунчжи я представя за първи път на обществеността. За да започне, човек може да намери нейните книги на FalunDafa.org, да се присъедини към безплатните упражнения на местни групи, или да присъства на 9-дневни семинари, където се показват видео лекциите на г-н Ли.

Ето и споделянията на хора, които са посещавали такъв семинар в Сеул, Южна Корея.

Участници в 9-дневния семинар на Фалун Дафа в Сеул учат упражненията.

Възможност, забавена с 21 години

Ким Кионг Ир, 60-годишен писател, е бил продуцент в телевизионна станция в продължение на 30 години. За първи път той чува за Фалун Дафа преди 22 години.

През 1999 г. певец, когото Ким уважава, му дал DVD с информация за Фалун Дафа. Знаейки, че Ким харесва чигонг, този певиц му казал, че Фалун Дафа е помогнала на много хора да се върнат към истинското си аз и че са му били необходими да положи много усилия, за да се добере до това DVD. Но тъй като DVD-то било само на китайски и нямало корейски надписи, Ким гледал само малко от него преди да го остави настрана, тъй като не можел да го разбере. След като по-късно същата година Китайската комунистическа партия (ККП) започнала да преследва Фалун Дафа, той се чудел дали да не интервюира заинтересованите страни и да направи репортаж по темата, но по-късно се отказал.

Времето минало бързо. Вероятно поради стрес, Ким развил диабет, високо кръвно налягане, хиперлипидемия и неравномерен сърдечен ритъм. Не му оставало нищо друго, освен да напусне работата си. Поради недостатъчно кръвоснабдяване на мозъка, той припаднал два пъти и трябвало да му бъде инсталиран пейсмейкър. Всяка сутрин пиел 17-18 хапчета, за да се справи с депресията и паническото си разстройство. Недоспиването му било толкова лошо, че дори лекарствата, отпускани с рецепта, не помагали. Постоянното разочарование го карало да иска да сложи край на живота си.

Веднъж, когато минавал покрай Гванхвамун, известна туристическа дестинация в Сеул, Ким се натъкнал на практикуващи Фалун Дафа и чул за 9-дневния семинар. „Спомням си деня, в който закупих “Джуан Фалун” (основният текст на Фалун Дафа), прочетох го още същата вечер“, спомня си той. „Разбрах, че това е книгата, от която се нуждая, за да направлявам живота си. Знаех, че трябва да подобря както съзнанието си, така и тялото си."

След това Ким прекарва четири-пет часа на ден, изучавайки упражненията на Фалун Дафа и четейки нейните книги. Той също така спрял да приема лекарства, без да се замисля много. "Когато разбрах това в началото, бях малко нервен", каза той. „Но всичко беше наред. И реших да разчитам на Фалун Дафа, тъй като и без това медицината не можеше да излекува болестите ми."

Изминали четири месеца. Миналата седмица той имал преглед и медицинската сестра му казала, че вече не е необходимо да взема нищо за високо кръвно налягане или диабет. И пейсмейкърът също можел да бъде премахнат, тъй като е на път да му свърши батерията. Ким казва, че ще се справи без пейсмейкъра и лекарствата. „От четенето на книгите на Фалун Дафа сега разбирам какво е болестта и съм много благодарен“, добавя той.

След като е преживял безброй възходи и падения в живота си, Ким вече има по-добро разбиране за живота. Веднъж, когато не можел да сгъне крака в пълна позиция на лотос, за да медитира, той си помислил: „И без това всички умираме. Дори и да умра, правейки това движение, все пак си заслужава." По чудо той успял незабавно да седне в пълна позиция на лотос. Гледайки видеото с лекциите на г-н Ли, той често е трогнат до сълзи. „Мислех, че за някой като мен, който е натрупал твърде много карма и е бил толкова болен, няма да има надежда“, обяснява той. „Сега се радвам, защото Мастър Ли ми даде втори живот.“

През това време Ким отслабва с 12 килограма и теглото му става нормално. „Подобрявайки цялостно физическото си здраве, мислене и ежедневие, аз съм толкова трогнат от силата на Истина-Доброта-Търпение“, заключава той.

Дългогодишна вражда разрешена

80-годишната Пьон Мун Хи живее в Мапогу в Сеул. Тя винаги се е стремяла да бъде откровена и казва, че никога през живота си не е лъгала или закъснявала, освен веднъж, когато закъсняла с 20 минути. Но заради пари тя имала конфликти с членове на семейството си и те се отчуждили. Това довело до дългогодишна и болезнена самота.

Съдбата й се променила един ден този март, когато изпратила текст до Парк Чон Хе, практикуваща Фалун Дафа, който гласи: „За даряване на органи след смъртта ми ...“ Това било съобщение, предназначено за център за донорство на органи, но тя го изпратила на друг получател по погрешка.

Парк работила във фирма за здравословни храни и познавала Пион като клиент от 13 години. Знаейки, че Пион обикновено не изпраща текстови съобщения, Парк се притеснила и се зачудила дали нещо не й се е случило, затова отишла да я види.

Докато разговаряли, Пион разказвала колко самотна и безпомощна се чувства и колко трудно й е да заспива вечер, не знаейки дали ще се събуди. Парк й препоръчала Фалун Дафа, показала й петте упражнения и й дала копие от “Джуан Фалун”.

Пион имала много ограничено образование и четенето на книги било почти невъзможно за нея. „Но тази книга беше специална“, спомня си тя. „Когато я отворих, се почувствах много комфортно - нещо, което никога не ми се е случвало досега.“ Не само това, тя била трогната от което се описва как да станеш добър човек, следвайки принципите на Истина-Доброта-Търпение. След като прочита книгата, всичките й негативни чувства към семейството й се разсейват. За първи път от много години насам тя имала желание да се обади на по-малкия си брат.

Тъй като книгата била толкова просветляваща, накрая Пион прекарала много време в четенето й. Сега тя може да прочита цялата книга два пъти седмично и винаги получава нови разбирания.

Няколко дни след като присъства на 9-дневния семинар, през нощта краката й спират да бъдат студени. Този проблем я притеснявал от дълги години, независимо от температурата или колко одеяла използва. С изчезването на студа тя се наслаждава още повече на седящата медитация.

Поради болезненото си преживяване на самота и негодувание, Пион веднъж развива афазия и трудно може да говори. „Удивително е, че днес мога да говоря толкова свободно и мога да чета - Фалун Дафа е наистина прекрасна!“ добавя тя.

„Повече хора трябва да чуят за това“

80-годишният Ким Хан-ши чува за семинара от председателя на управителния съвет в училището, от което се е пенсионирал. След като е опериран заради двигателен проблем преди две години, той страда от странични ефекти и му е трудно да се движи. Практиката на Фалун Дафа му помага да си върне здравето и подвижността.

83-годишният Лий Чанг Мун и съпругата му започват да учат упражненията на Фалун Дафа от сина си, който практикува от 20 години. Всяка сутрин те отиват в близкия парк в 5:30 ч. и правят упражненията заедно. „В миналото имах трудности със съня, а сега мога да спя добре всяка вечер“, казва той. „Тази практика е толкова добра, че просто не ви се иска да спрете.“

65-годишната Джо Юнг-сук е здравен работник в болница. Двамата със съпруга й присъстват на 9-дневния семинар. Джо каза, че работата й е много трудоемка. След като помага на пациентите да сменят дрехите и чаршафите си, тя често се изпотява силно и е изтощена. Джо научила за практиката от един от колегите си, който е практикуващ Фалун Дафа. „Когато се почувствам недобре или изглежда да се разболявам, аз се замислям и търся в себе си, за да видя в какво мога да се подобря“, казва тя. „Когато мога да се откажа от лошите мисли и да се държа като добър човек, дискомфортът скоро изчезва.“ В резултат на това нравът й се подобрява, краката й вече не се схващат и има все повече енергия всеки ден.

50-годишният Джеонг Хюнг-чунг винаги се е интересувал от чигонг и е прочел много книги за него. Той разбира за Фалун Дафа от флаер, който му подава практикуващ, и научава упражненията от инструкциите, публикувани в интернет. След като присъства на 9-дневния семинар, той открива, че практиката е по-задълбочена, отколкото е предполагал. „Ще прочета книгата пак“, казва той. „Това е толкова добро, че повече хора трябва да чуят за него.“

 Книжарница Tianti в Сеул провежда тези 9-дневни семинари веднъж месечно. Те са безплатни и участниците могат да присъстват на сутрешната или вечерната сесия. 

За повече информация относно книжарниците Tianti в световен мащаб, моля, посетете:
https://www.tiantibooks.org/


(Minghui.org)

Източник/ци: Seoul, South Korea: Attendees Share Their Experiences of Attending Nine-Day Falun Dafa Seminar | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!