Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Политици по света осъждат ККП за извършване на геноцид срещу Фалун Гонг

(Minghui.org) В скорошно интервю с The Epoch Times, бивш висш служител на Държавния департамент на САЩ Майлс Ю каза, че има много доказателства, които разкриват геноцида на практикуващите Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия (ККП).

На 18 юли 2021 г. близо 1000 практикуващи Фалун Гонг маршируваха в Бруклин, Ню Йорк, за да призоват за прекратяване на преследването на Фалун Гонг.

Преследването на Фалун Гонг е Геноцид в Действие: бивш служител на САЩ

Ю, съветник по политиката на Китай на бившия държавен секретар Майк Помпео, е в момента старши научен сътрудник в Института Хъдсън. Той обясни, че има повече доказателства за геноцид, извършен срещу групата Фалун Гонг в Китай, отколкото има данни за геноцид срещу уйгурите. Той каза: „Документацията за престъпността на ККП [относно Фалун Гонг] също е по-очевидна и системна.”

Майлс Ю, бивш китайски политически съветник на държавния секретар Майк Помпео (Снимка: Tal Atzmon/The Epoch Times)

В имейл до The Epoch Timesна 9 август 2021 г. Ю пише: „Изненадан съм, че обвинението за геноцид срещу ККП относно ФЛГ [Фалун Гонг] не е станало фокусна точка на международните кампании за правата на човека, насочени към ККП.“

Той добавя: „Когато се взема решение за определяне на геноцид, най-трудната правна бариера е да се докаже „намерението“ на извършителя.“ Тази констатация за умисъл е ключова за определяне нещо като на геноцид, за разлика от други големи международни престъпления.

Той заключава, че „би било много по-лесно да се докаже това [намерение] в случая с ФЛГ, отколкото в случая с уйгурите, тъй като ККП се е постарала по-усърдно да прикрие геноцидната си репресия срещу уйгурите, докато репресиите й срещу ФЛГ са по-явни“.

Според статия на The Epoch Times , геноцидът е обявен за незаконен както в Конвенцията на ООН за геноцид, така и в законодателството на САЩ (18 USC § 1091). Изкореняването както на етнически, така и на религиозни групи като Фалун Гонг се счита за геноцид, който не е ограничен само до формата на масови убийства, но включва и принудително преобразуване. Относно практикуващите Фалун Гонг в Китай, те страдат едновременно от физическо изтребване (включително системно задържане, изтезания и отнемане на органи) и психическа трансформация. Към днешна дата милиони практикуващи може да са починали от престъплението на принудително отнемане на техните органи. Обширни доказателства бяха разкрити от Трибунала за Китай, който публикува пълен доклад в Лондон през 2020 г.

Канадски сенатор: Практикуващите Фалун Гонг са основните жертви на геноцида на ККП

В допълнение към Майлс Ю, политици от много други страни също осъдиха геноцида на ККП срещу Фалун Гонг.

На 24 февруари 2021 г. повече от четиридесет политици от различни страни по света участваха във форум, организиран от Международната коалиция за прекратяване на злоупотребата с трансплантации в Китай (ETAC). С участието на 117 агенции и организации, това събитие беше фокусирано върху принудителното отнемане на органи от страна на ККП.

Канадският сенатор Марилу Макфедран заяви, че отнемането на органи приживе от страна на ККП е престъпление на геноцид, а практикуващите Фалун Гонг са основната преследвана група. Международната общност трябва да предприеме действия, за да спре това престъпление.

Два дни преди форума 266 канадски депутати гласуваха да определят като геноцид потискането на уйгурите в Синдзян, Китай и на някои други малцинствени групи. Сенатор Макфедран каза, че би искала също да включи практикуващите Фалун Гонг в списъка на жертвите, тъй като преследването срещу тях също е квалифицирано като геноцид. Тя каза, че големият брой разкази на свидетели са променили нейното виждане по този въпрос и са й помогнали да осъзнае сериозността му.

Член на парламента на Обединеното кралство: Геноцид в индустриален мащаб

Лорд Макензи от Фрамвелгейт от Обединеното кралство пише на 20 юли 2021 г. „Наистина е шокиращо, че през 2021 г. има огромни доказателства за третиране, равностойно на геноцид, което се извършва в индустриален мащаб в развита страна, която е член на Съвета за сигурност на ООН. Зверства в такъв мащаб не са се случвали от средата на миналия век и тогава светът се зарече, че няма да бъде допуснато това да се повтори отново... Радвам се да говоря с много други, призовавайки ги за предприемане на положителни действия в света за прекратяване на тези зверства!”

Член на японския парламент: ККП е извършила геноцид

Членът на Камарата на представителите на Япония Йошитака Сакурада заяви: „Преследването на правата на човека от Китайската комунистическа партия (ККП) се счита за „геноцид“ в САЩ. Китай се управлява от една партия. Ако тя не разреши проблема с нарушенията на човешките права и не бъде призната от международната общност, тя не може да се превърне в първокласна нация“. Той призова Япония да издигне глас, за да се спрат нарушенията с човешките права.

Полски парламентарист: Такова ужасно престъпление никога не трябваше да се случва

Г-жа Виолета Поровска, полски парламентарист, изпрати писмо до практикуващите Фалун Гонг, които проведоха събития през юли 2021 г., за да осъдят 22-годишното преследване на Фалун Гонг.

Тя пише: „Категорично осъждам жестокото преследване на Фалун Гонг, особено жестокото престъпление на отнемане на органи приживе. Това престъпление е отричане на човечеството и не трябва да се случва днес ...Недопустимо е да се извършва такова брутално изтребване на тези хора, които по никакъв начин не са виновни. Такова ужасно престъпление е неразбираемо и никога не трябваше да се случва."

Налична китайска версия

Източник/ци: Politicians Worldwide Condemn the CCP for Committing Genocide against Falun Gong | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!