Най-благословената снаха

(Minghui.org) Изглежда, че повечето снахи и свекърви не се разбират помежду си. Необичайно е, ако двете не се карат! Но аз съм изключително щастлива. Аз съм най-благословената снаха в света, защото свекърва ми е практикуваща Фалун Дафа.

Нова среда за култивация / самоусъвършенстване

Започнах да практикувам Фалун Дафа през март 1999 г. През 20 юли същата година Китайската комунистическа партия (ККП) започна да преследва тази практика. Всеки ден, по цял ден, телевизията излъчваше новини, очернящи Дафа. Не бях практикувала много дълго, но след сериозно обмисляне реших да се застъпя за Дафа.

Въпреки че не съм преминала през Културната революция, знаех рисковете, с които ще се сблъскам, след като се изправя в защита на Фалун Дафа. Бях ужасена от мащаба на преследването. Всички в работата ми бяха принудени да заемат позиция по въпроса. Не беше достатъчно да се напише изявление с обещание да не се практикува Дафа, трябваше да се разкритикува и практиката. Но аз вече бях взела решение. Написах: „Фалун Дафа търпи несправедливост“ и си тръгнах.

Бързо отмина повече от десетилетие. Бях незаконно задържана в продължение на пет години, защото се застъпвах за Дафа. Загубих всичко и бракът ми се разпадна. Не практикувах солидно култивация / самоусъвършенстване, докато бях преследвана. Нараниха ме физически и психически. Бях озадачена и от състоянието си на култивация. Защо не можех да имам състрадание и спокойна мисъл?

Един ден срещнах един практикуващ. Неговата майка също е практикуваща и винаги е весела. След като я срещнах, разбрах какво означава да си спокоен. Преди да я срещна, имах малко възможности да се запозная с възрастни практикуващи, защото преследването често ме отделяше от другите практикуващи. Липсваше ми стабилна среда за култивация. Здравето и видът ми не бяха добри.

Майката на практикуващия беше дълбоко загрижена за моето положение. Синът й беше неженен и ние се допълвахме. След внимателно обмисляне се съгласихме да създадем семейство и нова среда за култивация. Така майка му стана моя свекърва.

Старите рани зарастват

Бях послушно дете в очите на родителите си. Отличих се в ученето и имах стабилна работа със светло бъдеще. Но бях уволнена и заплатите ми бяха спрени. Бях арестувана, изпратена в трудови лагери, осъдена на затвор и принудена да се разведа, защото не исках да се откажа от практиката си. Майка ми плачеше, докато очите й пресъхваха. Баща ми стана ексцентричен под силния натиск от властите. Решителният ми избор им показа, че насилието не може да накара хората да се откажат от вярата си. Родителите ми страдаха от дълбока болка повече от десет години.

Постепенно станах чувствителна и избухвах лесно, след като бях освободена от затвора. Понякога бях като барут, който избухва и при най-малката искра. Когато помолих баща ми да се откаже от членството си в партията, той отказа и дори защити ККП. Бях ядосана и често спорех с него. Знаех, че това е грешно, но не можех да контролирам нрава си. Майка ми започваше да крещи и да вика, сякаш губеше контрол, когато ме чуеше да се карам с баща си. Цялото ни семейство беше през цялото време под напрежение.

След срещата с бъдещия ми съпруг и майка му, родителите ми почувстваха топлота и видяха, че те наистина се грижат за мен. Бяха трогнати от това. Въпреки това беше доста трудно за двете семейства първоначално, когато се преместихме да живеем заедно.

Съпругът ми и аз отидохме да работим в друг град след брака си. Свекърва ми започна нов живот с родителите ми от нулата като възрастна сестра. Тя беше трудолюбива, бърза в ръцете и отлична готвачка. Готвеше вкусни ястия и знаеше как да прави всичко, от сладкиши до десерти. По време на китайската Нова година тя подготви празника и всичко беше толкова добро, сякаш бе направено от професионален готвач. Родителите ми никога не бяха срещали толкова способен човек. Бяха изумени.

Тримата сватове се разбираха чудесно и преди запустялата къща оживя. Нашите съседи също опитаха от страхотното готвене на свекърва ми. Свекърва ми винаги има усмивка на лицето. Щастието й е като изворна вода, която тече безкрайно от сърцето й. Който я види, веднага се развеселява. Където и да е тя, за по-малко от три месеца отношенията на добросъседство се подобряват.

Тя обича да разговаря и говори с нежен глас. Тя може да говори за всичко с жив тон, от случки у дома и в чужбина, до анекдоти и интересни случки, включващи нейните знания и опит като култивиращ се. Тя показа на родителите ми колко прекрасна е Фалун Дафа, каква е добротата на практикуващите и им помогна да видят лъжите, измислени от ККП, за да оправдае преследването си на Фалун Дафа.

Постепенно в отношението на родителите ми настъпи 180-градусова промяна. Майка ми дълбоко съжаляваше за своя остър, антагонистичен възглед за Фалун Дафа в миналото. Тя искрено се разкайваше много пъти и се обвиняваше, че е вярвала на лъжите на ККП. Тя се отказа от членството си в ККП онлайн и написа тържествена декларация. Когато служителите на ККП ни тормозеха, тя осъди Джианг Земин /бивш лидер на ККП, започнал преследването, бел прев./ за бедствието, наложено от него на китайския народ в резултат на преследването, като се позова на личния си опит. Тя дори смело подаде наказателна жалба срещу бившия лидер на ККП заедно с нас, използвайки истинското си име.

Баща ми също промени представите си. Той осъзна колко зло е било преследването и ползите, които Фалун Дафа е донесла на хората. Той дори отиде с майка ми да говори с представители на ККП в нашия район и ги помоли да не тормозят семействата на практикуващите Дафа.

Моята любезна свекърва помете мъглата, която обгръщаше семейството ни в миналото. Понякога съм изумена, когато наблюдавам родителите си да изглеждат отпуснати и щастливи, да си говорят със свекърва ми, която е като тяхна по-голяма сестра. Това е, когато човек наистина практикува Дафа! Това е чисто състрадание като кристал, онази златна, радостна светлина, истинско чудо! Аз съм толкова благословена да имам такава предопределена връзка да се срещна с Дафа.

Безкористна практикуваща

Свекърва ми е била съвсем различен човек, преди да практикува Дафа. Нещастията в живота я превърнали в човек, който винаги се състезава да е отгоре. Тя имала щастливо детство, но след превземането на властта от комунистическия режим семейните им активи били конфискувани. Като най-голяма дъщеря тя спряла да ходи на училище и трябвало да работи, за да изхранва семейството. Тя вършела много работа, продавала хранителни стоки, работела както като прислуга, така и във фабрики. Била умна, трудолюбива и способна. Всички я обичали. Тя обаче не позволявала на другите да я използват.

Въпреки че била умна и силна, здравето й се влошило, когато била в началото на 40-те си години и била принудена да се пенсионира рано. Синът й се разболял от рядка форма на чернодробно заболяване и не се оправил, въпреки че ходили по лекари навсякъде. Болестта му продължила няколко години и бил пред прага на смъртта, причинявайки отчаянието на семейството.

Тогава той започнал да практикува Фалун Дафа, през 1996 г. Само за три месеца се възстановил от болестта си. Той, сега мой съпруг, си спомня: „Книгата „Джуан Фалун“ още не беше публикувана. Току-що бях научил упражненията. Тъй като през цялото време пиех лекарства, в устата ми имаше постоянно горчив вкус. Нямах апетит. Но един ден след като направих упражненията, поисках да хапна нещо. Постепенно усетих сила в тялото си и се подобрявах от ден на ден. Тялото ми продължаваше да се прочиства от лоши неща. Три месеца по-късно майка ми ме помоли да донеса торба с брашно отдолу. В миналото се мъчих да се изкача по стълбите. Този ден тичах нагоре-надолу, носейки по три торби с брашно с тегло 25 кг (55 паунда) наведнъж. Майка ми ме прегърна и каза: „Синът ми е добре!“

Свекърва ми също започнала да практикува Фалун Дафа след възстановяването на сина си. Наскоро всичките й неразположения изчезнали. Но веднъж се почувствала ужасно и й се приискало да повърне. Тя изплюла голямо количество кръв. Втурнала се към тоалетната и повърнала много кръв. Тя продължила да повръща в голям леген. В крайна сметка легенът бил наполовина пълен с прясна кръв, която тя изхвърлила. Имало и черни кръвни съсиреци с големината на яйце.

Но тя не се уплашила. Тялото й се чувствало горещо, а съзнанието - ясно. Стомахът й започнал да боли и тя започнала да има черни изпражнения. Това продължило през целия ден. През нощта се сринала в леглото си. Съседите мислили, че ще умре.

Тя продължила упорито да прави упражненията на Дафа и да практикува практиката. Наскоро започнала да пие по малко вода и да приема течна храна. Тя се възстановила напълно за шест месеца. От този момент нататък станала нов човек. Тя напълняла и тенът й стана розов. Тя също така винаги била усмихната.

Нейната властна природа изчезнала - вместо това тя станала весела, топла и грижовна. Думи не могат да опишат радостта, която изпълнила семейството.

Когато през 1999 г. ККП започва да преследва Фалун Дафа, свекърва ми и други практикуващи не се поколебават да апелират за Дафа. Тя ходи в Пекин няколко пъти и разгръща транспаранти на площад Тянанмън, скандирайки: „Фалун Дафа е добра!”, след което се прибра в къщи безпроблемно. Въпреки огромния натиск, тя измисля всякакви начини да защитава Дафа и колегите си практикуващи. Тя разпространява истината за Дафа навсякъде, като залепва съобщения, раздава брошури и окачва банери. Където и да отиде, тя разяснява истината и моли хората да напуснат ККП. Дори когато съпругът й умира, нейният син е принуден да напусне дома, за да избегне преследване. Тя е осъдена на затвор, но не спира да прави неща за Дафа практикуващите нито за ден.

Така например, имаше една жена практикуваща, която беше прикована на легло от изтезанията. Семейството й беше измамено от пропагандата на ККП срещу Дафа и беше я изоставило. Свекърва ми пое отговорността да се грижи за тази практикуваща. Всяка сутрин ходеше у дома й, готвеше, миеше тялото й, переше я, насърчаваше я и изучаваше Дафа с нея. Такива грижи за прикован на легло човек са много уморителни. Тя се грижи за тази практикуваща в продължение на няколко години. Въпреки че практикуващата почина накрая, нейното семейство осъзна, че практикуващите Фалун Дафа са действително добри хора.

Източник/ци: [Celebrating World Falun Dafa Day] The Most Blessed Daughter-In-Law | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!