Чудеса в класната стая

(Minghui.org) Когато едно сприхаво дете стане добро, когато егоистичното момче стане внимателно, когато ученик с трудности в ученето започне да чете сам и когато нещастно момиче стане оптимист, е ясно, че се случва нещо невероятно.

Тези положителни промени са изпитани от учениците на г-жа Уанг Ючинг в началното училище. След като претърпява сериозно нещастие през 2019 г., г-жа Уанг започва да практикува Фалун Дафа. Принципите на Истина-Доброта-Търпение не само й дават надежда, но и променят положително както нейния живот, така и живота на нейните ученици.


 Г-жа Уанг Ючинг чете книгата “Джуан Фалун

Проблемен ученик

Ю е бил проблемен ученик, който е бил преместен от друго училище. Когато г-жа Уанг прочита бележките от предишните му учители, от първи до трети клас, тя е шокирана. Има близо 60 бележки, съдържащи описания на насилственото поведение на Ю, как той отвръща и псува учители, плюе съученици, лъже, както и не се подчинява на родителите си.

Класната стая на г-жа Уанг вече била пълна и ученици, имащи емоционални проблеми и трудности с фокусирането. Това ново попълнение разтревожило г-жа Уанг. Но тя си спомнила, че практикува Фалун Дафа и следва принципите на Истина-Доброта-Търпение. Осъзнавайки, че това не е случайно, тя решава да се справи със ситуацията като Дафа практикуващ.

Веднъж, поради дълга опашка, Ю и друг ученик Кай започнали да се карат и след това се сбили. Г-жа Уанг им казала да спрат, като им казала принципа „без загуба няма печалба“, който е научила от Фалун Дафа. Кай спрял и казал, че съжалява. Но Ю не се отказал и казал, че трябва да удари Кай, за да си отмъсти. Припомняйки си бележките на другите учители за това, че Ю винаги търси отмъщение, г-жа Уанг обяснила: „Наскоро прочетох една книга и тя е много добра. Какво ще кажеш да я четем заедно по време на обедната ни почивка?”

По време на обедната почивка момчетата отишли при г-жа Уанг и чели “Джуан Фалун” (основният текст на Фалун Дафа). В началото г-жа Уанг си помислила, че книгата може да е малко трудна за тях. Но Кай, който имал затруднения с четенето, успял да прочете увода „За Дафа“. Ю се присъединил към него и те се редували да четат книгата.

След като чели, Ю казал: „Знам, че сме от Небето, точно като ToTo и Айя в анимационния филм “Небесни деца”.

„Знам също, че зад облаците има феи“, продължил Кай.

Двете момчета развълнувани започнали да говорят за разбиранията си и забравили за спора.

Един ден Ю попитал г-жа Уанг, „Какво е обратното на Истина-Доброта-Търпение?“

„Лъжа, да си зъл и да се биеш“, отвърнала тя.

Ю кимнал и се замислил известно време. На следващия ден той дал на г-жа Уанг бележка, на която написал: „Благодаря ти, Учителко, че беше толкова добра с мен и ми даде да прочета книгата “Джуан Фалун”.

Оттогава всеки ден г-жа Уанг, Ю и Кай четат “Джуан Фалун” по време на обедната почивка. И двете деца се фокусират през цялото време, докато четат. Обикновено, когато класът чете заедно сутрин, Ю седи без да прави нищо или прави проблеми. Сега той често заема книгата (“Джуан Фалун”) от г-жа Уанг да чете. И винаги е в добро настроение, след като чете книгата.

В миналото Ю e ругал учители и е нападал съученици. Но поведението му се е променило.

„Ю псуваше преди. От известно време не съм го чувал да казва тези неща“, казва едно от децата.

„Той често ме търсеше и започваше да се бие. Но се промени“, отбелязва друго дете.

„Когато някой помолеше Ю да носи контейнера с храна в миналото, той често се оплакваше и питаше защо винаги трябва да е той. Сега дори сам предлага да помогне, когато не е негов ред“, добавя трето дете.

„Не само това, той също се извинява, когато нещо се случи и казва, че той е този, който е сгрешил“, казва друго дете. Всички са любопитни: как една книга може да го промени толкова много?

След като прочита “Джуан Фалун”, Ю започва да чете “Хонг Ин” /поемите на Фалун Дафа, бел. прев./. Понякога той запомня четири поеми за една сутрин. Колкото повече ги рецитира, толкова повече му се радват. Той дори ръчно копира някои от тях. Мотивирани от неговия пример, други ученици се присъединяват към него в четенето на “Джуан Фалун” и в запомнянето или копирането на ръка на “Хонг Ин”. Те също така решават да медитират по време на обедната си почивка. „След като учениците и аз медитираме по обяд, в класната стая е много тихо и спокойно“, казва г-жа Уанг.


Поеми от “Хонг Ин”, които учениците копират ръчно.

Щастливо момиче

Чяо е съседка на Ю. Когато Ю дошъл за първи път в класа, той често спорел с Чяо и дори се карал с нея. Притеснена, че дъщеря й е обект на тормоз, майката на Чяо й казала да стои възможно най-далеч от Ю. Но след като Ю станал мек и учтив, майката на Чяо е изненадана. „Положителната промяна е почти невероятна!“, казала тя на г-жа Уанг.

Повлияна от Ю, Чяо започва също да чете “Джуан Фалун”. След като прочита „За Дафа“, тя затваря книгата и казва: „Чувствам се толкова добре“. Оттогава тя често заема книгата от г-жа Уанг. „Когато чета книгата, наистина се потапям в нея, сякаш времето е спряло.”

Когато идва ред на Чяо да почисти, тя обикновено отлага и чака, докато учителката й напомни няколко пъти. Един ден тя попитала г-жа Уанг: „Ако завърша почистването по-рано, мога ли да заема “Джуан Фалун” да почета?“ След като г-жа Уанг казва да, тя бързо приключила с обяда и почистила, за да може да прекара оставащите 20 минути в четене на “Джуан Фалун”.

Майката на Чяо казала на г-жа Уанг, че поради проблеми в брака си, Чяо лесно изпадала в депресия. След като започнала да чете “Джуан Фалун” обаче, тя се променила много. От егоистично, мързеливо и придирчиво момиче тя се превърнала в човек, който е внимателен и мил.

Чяо често носела “Джуан Фалун” у дома, за да я чете майка й. Майка й казва, че тя също е получила нова гледна точка от книгата. „Преди се тревожех много, мислейки, че дъщеря ми има някакво екстремно поведение поради проблемите ми в брака“, обяснила тя. „Сега като я виждам щастлива и зряла, наистина искам да ви благодаря.”

„Не е нужно да благодарите на мен – всичко е от Фалун Дафа“, казала г-жа Уанг с усмивка.

Труден ученик 

Дан е диагностициран с психично разстройство. Лесно се дразни и много плаче. Понякога се нуждае от лекарства всеки ден. След като се присъединява към другите в четенето на “Джуан Фалун”, той също се променя много.

Веднъж, когато учениците се редили на опашка, някой казал на г-жа Уанг, че Дан бута останалите. Г-жа Уанг отишла при него и го попитала: „Искаш да дадеш дъ (добродетел) на своя съученик ли, като се държиш зле?“

Ако това се беше случило в миналото, Дан щеше да тропа с крака и да крещи. Този път обаче той тихо отишъл в края на редицата.

Друг път, когато Дан се държал лошо г-жа Уанг го попитала: „Ти следваш ли принципите на Истина-Доброта-Търпение?” Сега, вместо да спори и да отговаря, Дан послушал г-жа Уанг и коригирал поведението си.

 За ученици с променливо настроението училището организира среща с родителите всеки семестър, за да обсъдят положението им. Майката на Дан трябвало да напуска работа за срещата, без значение колко е заета. Но скоро след като Дан започнал да чете “Джуан Фалун”, училищният съветник, учителят по специално образование и майката на Дан забелязали положителните му промени. Всъщност той се е подобрил толкова много, че училищният персонал вече не иска да се среща с майка му.

Разглезено момиче

Родена в богато семейство, Юн е много по-млада от своите братя и сестри. Родителите й я разглезват. В резултат на това тя не слуша никого и е много упорита. След като започва да чете “Джуан Фалун”, лошото й поведение също се променя.

Един ден Юн трябвало да носи няколко тежки контейнери с храна нагоре. „Никой не ми помогна и трябваше да ходя нагоре-надолу много пъти“, казва тя на г-жа Уанг, „Но този път не се ядосах, тъй като знам, че ако го правя без оплаквания, това може да натрупа дъ (добродетел)“.

Майката на Юн също е забелязала промените в дъщеря си и казва: „В миналото тя често се караше със сестра си. Но сега Юн вече не отговаря“, допълвайки, "Толкова съм щастлива!"

Златна светлина от книгата

Бинг е едно от децата, които медитират по обяд. Когато Ю рецитира стихотворения от “Хонг Ин”, той слуша внимателно. Когато Бинг чете “Джуан Фалун” за първи път, той става много сериозен и спокоен. „Докато четях книгата, забелязах мека златиста светлина, идваща от нея“, казва той на г-жа Уанг.

Когато бил техен ред да почистят тоалетната, Бинг и Янг се скарали. Когато някой казал на г-жа Уанг за това, тя дошла и казала: „Може би и двамата се чувствате онеправдани. Но ако можете да запомните, че това е възможност да подобрите своя Шиншинг /нравствен характер, бел. прев./, ще се справите добре с това.”

И двете момчета се успокоили. Бинг казал през сълзи: „Съжалявам. Не трябваше да крещя.”

„Аз не трябваше да хвърлям вода от тоалетната върху теб“, казал Янг.

И двамата се поклонили един на друг в знак на извинение. След това щастливо приключили с почистването на тоалетната.

Златен ключ

Когато се сблъсквала с предизвикателни студенти в миналото, г-жа Уанг била разочарована. Въпреки изпробването на различни методи, резултатът често не бил задоволителен. Понякога тя брояла дните, докато дойде време за смяна на класовете.

След като започнала да практикува Фалун Дафа обаче, г-жа. Уанг осъзнала, че само Дафа и принципите на Истина-Доброта-Търпение могат да променят сърцето на човек. Когато отново се сблъскала с трудности, тя успяла да остане спокойна и уверена – тя знае, че Учителят Ли, основателят на Фалун Дафа, й дава мъдрост и че състраданието разрешава всички конфликти.

Що се отнася до нейните ученици, г-жа Уанг знае, че тези млади души са подхранвани и ръководени от принципите на Истина-Доброта-Търпение и тяхното бъдеще се е променило към по-добро. Ако Фалун Дафа може да помогне на тези деца, тя знае, че може да помогне на всички хора по света.

Източник/ци: Redirecting

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!