Кармично възмездие: Внезапна смърт на бивш кмет комунист за преследването на невинни

(Minghui.org) Съобщава се, че Янг Шионг (Yang Xiong), бивш кмет и заместник-секретар на партията в Шанхай, внезапно е починал на 12 април на 68-годишна възраст. Хората, които го познават добре подозират, че преждевременната му смърт може да е кармично възмездие за участието му в преследването на Фалун Гонг.

Янг е роден през ноември 1953 г. в Ханджоу, провинция Джецзян. Той става заместник-генерален секретар на Шанхай през февруари 2001 г., преди да стане заместник-кмет на Шанхай през февруари 2003 г. Между декември 2012 г. и февруари 2017 г. той е кмет и заместник-секретар на партията на Шанхай. След това той е служител на Националния народен конгрес и Китайската народна политическа консултативна конференция.

След като бившият лидер на Китайската комунистическа партия (ККП) Дзян Цземин (Jiang Zemin) стартира националната кампания срещу Фалун Гонг през 1999 г., много служители на ККП в цял Китай участват в преследването, включително Янг в Шанхай, крепост на режима на Дзян. Янг е бил активен в преследването още по времето, когато е бил заместник генерален секретар на града.

Най-малко двамама практикуващи в Шанхай са убити, когато Янг е заместник-кмет

Голям брой практикуващи в Шанхай са затворени в трудови лагери, когато Янг е заместник-кмет на Шанхай. Охраната и затворниците, измъчвали практикуващи, казват, че са получили от висшите служители нареждане за 5% смъртна квота. Дори практикуващите да са бити до смърт, извършителите не са подведени под отговорност.

Г-н Лу Сингуо от област Пудун е измъчван до смърт в Трети трудов лагер в Кингпу на 15 октомври 2003 г. Офис 610 /надзаконна служба за преследване на Фалун Гонг) изпраща над 60 полицейски служители, които да охраняват мястото, където тялото му е кремирано. Свидетел видял тялото, казва, че лицето на г-н Лу било деформирано, липсвали кожа на устните и зъбите му. По кожата близо до ушите му имало белези, стърчаща коса и кръв по врата му. По тялото му имало и много следи от шокови удари с електрически палки.

Друга практикуваща, г-жа Гу Цзяньмин, също е от Пудонг. Агенти от Офис 610 в район Пудунг я арестуват на 1 март 2008 г. и я държат в Новия центъра за задържане на Пудунг. Тя е била изтезавана там и починала в рамките на 12 дни на 53-годишна възраст.

Много практикуващи са осъдени когато Янг е кмет

След като Ян става кмет и заместник-секретар на партията на Шанхай в края на 2012 г., той продължава политиката на преследване и много практикуващи са арестувани с конфискувани лични вещи и ценности. Те са държани в центрове за задържане, центрове за промиване на мозъци и затвори. След като системата за трудови лагери е премахната през 2013 г., затворът става по-често използван в преследването.

Например, само през първата половина на 2013 г. са осъдени следните практикуващи: г-н Джан Йи (4,5 години), г-жа Ху Чжунтян (3,5 години), г-жа Юан Хонгъин (3,5 години), г-жа Ронг Худзюн (4 години), г-жа Ли Мейджен (4 години), г-жа Гао Чинмей (4 години), г-жа Тонг Шяоди (терминът е неизвестен), г-н Джоу Чендао (4 години), г-жа Джоу Хуиджуан (по-голямата сестра на Чендао, 3,5 години) , г-жа Бай Дженди (6,5 години), г-жа Яо Юхуа (6 години) и г-жа Джоу Шумей (4 години).

Незаконно задържане и промиване на мозъци в Центъра за промиване на мозъци

Центърът за юридическо образование в Шанхай, център за промиване на мозъци, стартира през януари 2001 г. Разположен в област Чингпу, той има структурата на затвор, където практикуващите Фалун Гонг са държани денонощно за промиване на мозъка.

След пристигането им всички практикуващи са претърсвани, а вешите им инспектирани. Всеки практикуващ е задържан с двама служители, назначени да го наблюдават и да му промиват мозъка. Няма физическа свобода, тъй като на всеки практикуващ е позволено само да стои в стаята, която е около 15 квадратни метра. Вратата на тоалетната също е премахната. Практикуващите нямат право да взаимодействат с никого. Не е разрешено семейно посещение или телефонно обаждане.

Центърът за промиване на мозъци има за цел да принуди практикуващите да се откажат от убежденията си. Ако не се съгласят, задържането продължава - отново в името на „преобразованието“. Ако откажат да отстъпят след няколко месеца, последват по-брутални мерки. Немалко практикуващи са изпратени в трудови лагери след задържането им в центъра за промиване на мозъци.

Всяка сесия за промиване на мозъци струва много пари. Финансирането идва от два източника: средства за присвояване от местното правителство и централното правителство, както и такси, които работодателите на задържаните практикуващи са били принудени да плащат.

Според информация от Minghui, към края на 2020 г. около 30 практикуващи в Шанхай са загубили живота си поради преследването. Те са: Bai Gendi, Cao Guoxin, Cao Jinxian, Chen Boying, Chen Jun, Chen Laidi, Ding Youmu, Ge Wenxin, Gu Jianmin, Huang Qiaolan, Li Baifan, Li Jianbin, Li Limao, Li Weihong, Li Yuqin, Lu Airong, Lu Xingguo, Ma Dongquan, Ma Xinxing, Qing Dehui, Weng Ping, Xie Xiantai, Xu Peizhen, Yang Xueqin, Yang Xueqin , Zhang Baoqing, Zhang Zhiyun, Zhao Bin, Zhao Yunkai, Zhou Yuntian, and Zhou Zhaolian.

Следвайки принципите на Истина-Доброта-Търпение, практикуващите Фалун Гонг са станали по-добри членове на семейството си, по-отговорни служители в работата и по-добри граждани. Чрез преследване на невинни практикуващи служителите не само обезкуражават хората да бъдат добри, но и рискуват бъдещето си, когато дойде време да бъдат подведени под отговорност за престъпленията си срещу невинни практикуващи.

Искрено се надяваме всички извършители да спрат да участват в преследването и да последват съвестта си, за да осигурят по-добро бъдеще за себе си и за човечеството.

Ползите от Фалун Дафа


Източник/ци: The Sudden Death of Former Shanghai Mayor and His Persecution of Falun Gong | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!