Полицията в Хонконг арестува осем души, заподозрени във вандализъм на информационните кабини на Фалун Дафа

(Minghui.org) След поредица от нападения на информационните кабини на Фалун Дафа в Хонконг от вандали, за които се смята, че са наети от Китайската комунистическа партия (ККП), на 22 април 2021 г. полицията в Хонконг обяви, че е арестувала осем мъже. Тя също така призова обществеността да не съди закона и напомни на хората, че престъпните вреди са сериозно престъпление с максимален срок на затвор от 10 години.

От 2 до 9 април тази година, в рамките на една седмица, поне шест информационни сайта на Фалун Дафа в Хонконг бяха вандализирани 12 пъти.

В изявлението, издадено от полицията, те споменават, че са получили жалби от няколко души на 2 и 3 април, които дават информация за щетите, нанесени на обекти в районите Mong Kok, Wong Tai Sin, Hung Hom и Wan Chai. При атаките са били унищожени над 90 табели и рекламни материали на стойност около 30 000 HKD (хонконгски долара).

Въпреки многократните опити за вандализъм, практикуващи Фалун Дафа в Хонконг продължават да предоставят информация. Това са снимки на сайта на улица Сой в Монг Кок, направени на 23 април 2021 г.

Хонконгската полиция: Криминалната вреда е наказуема със затвор

Нападенията се разследват от регионалното звено за престъпления в Уест Коулун. Полицейските служители са арестували четирима мъже на възраст от 25 до 46 години в Туен Мун, Нгау Тау Кок, Яу Ма Тей и град Коулун между 14 и 17 април. Тези заподозрени са пуснати под гаранция и трябва да докладват на полицията в средата на май. Още четирима мъже на възраст от 31 до 52 години са били арестувани в районите Уонг Тай Син, Монг Кок, Куай Чунг и Чеунг Ша Ван на 21 и 22 април. В момента те са задържани.

 Четирима бандити са нападнали информационния сайт на Фалун Гонг на улица Сой, Монг Кок на 2 април 2021 г.

Според полицейското изявление случаят все още се разследва и не са изключени по-нататъшни арести.

Полицията също така напомни на жителите, че за такива престъпления срещу собственост се налагат строги наказания до 10 години затвор. Те насърчават жителите да изразяват своите виждания чрез законни средства. Те повториха, че всеки, който е извършил престъпление, ще бъде разследван, независимо от техния произход.

Според полицията повечето арестуваните имат мафиотски произход. В момента те разследват мотива за тези атаки.

Практикуващите Фалун Дафа призовават обществеността да не помага на ККП в преследването

Практикуващи Фалун Дафа в Хонконг изразиха благодарност за арестуването на вандалите. Практикуващата Джоу Шен каза, че повече цивилни полицаи патрулират на информационните сайтове сега, за да засилят сигурността и да спрат вандалите да продължават да повреждат кабините. Тя също така изрази своята признателност към полицията при изпълнение на техните задължения.

Практикуващата Джоу Шен се надява, че хората няма да помагат на ККП да преследва практикуващите заради дребната печалба.

Тя предложи съвет на онези, които са нападнали практикуващите: „След като ККП те използва, тя няма да се погрижи за теб. Много корумпирани служители, участвали в преследването на практикуващи Фалун Дафа в Китай, включително Бо Силай и Джоу Йонканг, бяха наказани за престъпленията им един след друг."

Тя каза, че вандалите са получили дребни подкупи от ККП, но Хонконг има върховенство на закона и тези, които извършват престъпление, ще трябва да платят цената. Тя им препоръча да прочетат книгата „Девет коментара за комунистическата партия“ и да разберат истинската същност на китайския режим. "Уроците от историята показват, че на обещания, дадени от ККП, не може да се вярва", каза тя.

Госпожица Чен (псевдоним) е станала свидетел на нападението на информационната кабина на Фалун Дафа в квартал Монг Кок. Тя разкритикува ККП за тяхното тероризиране на гражданите. „В Хонконг вече не е безопасно. Ужасена съм да изляза навън, защото не се знае кои са тези хора. ККП разруши Хонконг." Тя се надява, че правителството на Хонконг ще може да помогне на хората, вместо да се отнася с тях като с враг.

През декември 2020 г. про-ККП вандал атакува шест информационни кабини за една седмица. Впоследствие той беше арестуван, а случаят се разглежда от отдела за наказателно разследване в Монг Кок.

Ползите от Фалун Дафа

Източник/ци: Hong Kong Police Arrest Eight People Suspected of Vandalizing Falun Dafa Information Booths | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!