Фалун Дафа възстановява здравето на студентка с увреждания

(Minghui.org) 31-годишната виетнамка Анхиен е прегазена от кола през 2011 г., след като приятел случайно я бута. След това тя страда от постоянна болка в гърба. Болката я преследва навсякъде, когато ходи, смее се, кашля и дори диша. Въпреки многото медицински лечения, които е преминала, половината от тялото й не може да се движи нормално.

Анхиен е работила в корейското консулство в Сайгон. През 2015 г. тя отива в Корея за следдипломно образование, за да изучава корейски език и литература в Националния университет КангвонТясе надява да получи достъп до по-добро медицинско лечение, докато е в Корея, но резултатите от лечението не са идеални. Тя все още не можела да ходи нормално след лечението.


Анхиен казва, че Фалун Дафа я е научила как да гледа в себе си по време на конфликти.

Един ден през 2015 г. нейната виетнамска съквартирантка й разказала за Фалун Дафа и й казала, че може да намери отговори на въпросите си за света чрез самоусъвършенстване. Когато Анхиен започва да чете книгата Джуан Фалун, тя е изненадана да види там символа на Фалун.

„Работих по дизайни на лого преди, затова често се питах какво ли ще е логото на моя живот? Един образ ми идваше на ум тогава. В момента, в който видях символа на Фалун, осъзнах, че това е точно което имах в представите си! Това е чудо! Усетих толкова силно, че съм открила смисъла на живота си, че сълзи започнаха да се стичат по лицето ми“, казва тя.

Освен болката в гръбначния стълб, Анхиен е родена с деформирани лакти. Всяко разтягащо движение й причинявало много болка и тя не можела да носи нищо тежко. Тя не може да си спомни дори един миг, в който да не е имала някакво страдание. Практикуването на Фалун Дафа обаче й носи невероятни промени. Някои от упражненията на Фалун Дафа включват разтягане на ръцете и прегъване на тялото. Когато научава тези упражнения, болката й намалява и в крайна сметка изчезва след три месеца. Тогава тя може вече да ходи нормално и да живее като здрав човек!

Тя казва: „Формата на костите ми не се промени, но болката ми просто изчезна, независимо как се движех. Това беше огромна промяна. Мога да протегна ръце и да огъна тялото си без никаква болка!”

Друга огромна промяна е невидима, но радваща. „Култивацията започва с това да станеш добър човек“, казва тя. „Вече не се разстройвам при конфликта, а размишлявам върху себе си. Така имам все по-добри отношения с другите. Съзнанието ми се проясни. Написах дисертацията си гладко и лесно."

Родителите на Анхиен са били много притеснени за живота на дъщеря им в друга държава. Те са се зарадвали много да видят колко се е подобрило здравето на Анхиен. Те казват, че Анхиен е станала по-здрава, по-добра и по-красива. Те дори започнали да обсъждат своите трудности с Анхиен и да търсят нейния съвет. Благословена с мъдростта на Фалун Дафа, Анхиен успява да им помогне всеки път.

„Искам да бъда наистина добър човек, следвайки Истина, Доброта и Търпение“, казва Анхиен, „Бих искала да споделя с всички колко велика е Фалун Дафа и да кажа на всички да не вярват на нищо, което клевети Фалун Дафа.“

Налична китайска версия

Източник/ци: A Scientific Perspective on Falun Dafa’s Benefits for Mind and Body | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!