Шефът на костовистката ДСБ “Генерал” Атанасов няма да подаде оставка заради провала на изборите!

Би Нюз

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов няма да последва примера на колегата си Христо Иванов да подаде оставка!
Заради изборния провал на коалицията си той финтира съпартийците си и ще поиска вот на доверие от тях и иска да бъде свикано Националното събрание на формацията. Това съобщава пресцентърът на ДСБ. Може да се очаква, че близо 70 годишният джобен генерал Атанасов ще бъде част от новото мнозинство около ГЕРБ, ако му бъде предложен наново поста шеф на Парламента, към който той има фиксация.

Една от причините е, че е нарушен диалогът с избирателите.

„Силата на нашата общност винаги е била в честния диалог с нашите избиратели. Допуснахме той да бъде нарушен и последствията не закъсняха. Възстановяването на разговора за нас започва с насрочване на Национално събрание на Демократи за силна България. То следва да даде своята критична оценка на решенията и действията ни дотук“, се казва в позицията.

От своя страна Атанасов ще поиска вот на доверие от членовете и симпатизанти, като заявява, че ще разчита на откровен диалог, който да посочи пътя напред. Убеден съм, че независимо от допуснатите грешки, ние постигнахме един категоричен успех – консолидация на демократичната общност, която няма аналог за последните две десетилетия – първоначално в рамките на „Демократична България“, а впоследствие – и с партньорите ни от “Продължаваме промяната”, посочва лидерът на ДСБ. По думите му тази консолидация трябва да продължи с привличането на нови партньори от политическия и гражданския сектор.

По оценката на Атанасов резултатите на изборите ДСБ показват запазване на парламентарното им представителство и представителството в Европейския парламент. Това обаче няма как да ни успокоява, тепърва започва вътрешният анализ и мога да ви уверя, че сме с отворено съзнание за нелеките изводи, които неизбежно ще бъдат направени, пише в позицията на Атанасов.

Според него битката за върховенството на правото в България е най-тежката битка на българския преход, защото в политическия му смисъл той не може да свърши, без то да е постигнато. Без правосъдие, което да гарантира, че всички са равни пред закона, демокрацията остава фалшива, остава силно уязвима, смята Атанасов.

Той благодари на Христо Иванов,“ без когото постигнатото щеше да е невъзможно“. Извървяхме заедно дълъг път – и като общности, едни към други и заедно, понасяйки върху гърба си ударите на статуквото, добавя Атанасов. Общ дълг на всички ни е да запазим и надграждаме постигнато, смята лидерът на ДСБ. Вярвам, че Христо ще остане част от този процес, независимо от ролята си, защото имаме нужда от неговата мъдрост и визионерство, се посочва той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Шефът на костовистката ДСБ “Генерал” Атанасов няма да подаде оставка заради провала на изборите! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!