Корнелия Нинова подаде оставка. "Резултатите ни на вота са катастрофални. Поемам отговорността"

Вчера Младежкото обединение на БСП поиска оставката на Нинова заради лошите резултати на социалистите на провелите се в неделя избори 2 в 1 – за депутати и за евродепутати

Снимка: NovaNews

Ани Ефремова
Автор във Fakti.bg

Председателят на БСП Корнелия Нинова подаде оставка. „Оценявам нашите резултати като катастрофални. Поради което поемам политическата отговорност и подавам оставка”, каза тя на брифинг в централата на партия, цитирана от Нова телевизия.
"Събрахме Изпълнителното бюро и анализирахме ситуацията. Най-голямата тревога за България е дъното на избирателната активност. Този път протестният вот се изрази чрез негласуване. На тези избори няма победител, защото всички, без ДПС и ИТН, губим гласове, най-много ПП-ДБ”, посочи Нинова, според която фрагментацията означава нестабилност. По думите ѝ вече няма голяма партия.

От "Фокус" припомнят, че вчера Младежкото обединение на БСП поиска оставката на лидера на партията Корнелия Нинова заради лошите резултати на социалистите на провелите се в неделя избори 2 в 1 – за депутати и за евродепутати.

Те опънаха протестен транспарант с надписи "промяна" и "оставка" върху фасадата на централата на БСП.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Корнелия Нинова подаде оставка. Резултатите ни на вота са катастрофални. Поемам отговорността (ОБНОВЕНА) ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!