Как да намалите разхода на гориво на колата като натиснете само един бутон

Функцията освен това оптимизира работата на двигателя и другите системи на автомобила

Автор: БЛИЦ

Не всички шофьори знаят за малко известна функция в съвременните автомобили, която може значително да намали разхода на гориво. За да направите това, трябва да натиснете един бутон на таблото.

По-специално, повечето модерни коли, особено бензиновите и дизеловите модели, имат Eco бутон, който може да се използва за активиране на режима за пестене на гориво.

Функцията не само оптимизира работата на двигателя и другите системи на автомобила, но също така намалява разхода на гориво без загуба на ефективност на самото превозно средство.

Ако не намерите бутона Eco на арматурното табло, можете да използвате функцията чрез бордовата информационно-развлекателна система. Функцията намалява чувствителността на газта и позволява ранно превключване на предавките при автоматичните трансмисии, което ще доведе до икономия на гориво.

По-специално, ускорението ще стане по-малко интензивно и реакцията при натискане на педала за газ ще бъде по-малко рязка. Затова функцията трябва да се използва, когато скоростта на автомобила не е висока – в градски трафик или на къси разстояния между населените места.

Най-ефективното използване на функцията Eco е при скорости до 60 километра в час.  /auto.blitz.bg

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Как да намалите разхода на гориво на колата като натиснете само един бутон

Тази функция спестява гориво с натискането само на един бутон | Auto.blitz.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!