Сандвич и бира в София по-скъпи от Европа

автор
Ретро

Бира, кафе и бургер или сандвич в центъра на София излизат по-солено от същата поръчка в редица европейски държави. Това показва проверка на „Телеграф“ по менютата на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и други, както и в платформата globalprices.com. В момента кафето в центъра на града в едно от популярните заведения на бул. „Витоша“ струва 6,30 лв. за брой. За сравнение цената му е по-ниска в Унгария, Португалия, както и в Меката на хубавото кафе – Италия. Дори в центъра на Рим има заведения, където може да се изпие чаша хубаво силно еспресо за 2 евро. По-евтино от София се предлага и кафето в Турция и Сърбия, които са извън ЕС. По-евтино е и в Гърция, Полша и Германия.

Друга напитка, която често е поръчвана в заведенията, е бирата. Оказва се, че цената, на която се сервира у нас, е по-висока от 11 държави в ЕС. Пивото върви от 2,83 до 4,50 лв. По-евтино ще я сервират в Словения, Гърция, Румъния, Хърватия, Франция, Чехия, Нидерландия, Германия, Унгария, както и в Кипър и Сърбия.

В популярна верига за бързо хранене средната цена на бургер е 16 лева, но има заведения, където заедно с картофки се продава за над 20 лева. За сравнение същият бургер се сервира за по-малка сума в Полша, Сърбия, Словакия, Чехия, Румъния, Хърватия, Португалия, Унгария и Турция.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Сандвич и бира в София по-скъпи от Европа - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!