Идеологът на "Величие" с нов мащабен проект. Строи град

Стандарт

Налива 400 милиона лева във Варна

Партия "Величие" е новата формация в парламента, която ще има 13 депутатски места. Формацията взе малко под 100 000 гласа на вота на 9 юни.

Идеолог на "Величие" е бизнесменът и изпълнителен директор на "Исторически парк" Ивелин Михайлов. Той не е в депутатските листи и няма да бъде народен представител.

Михайлов планира инвестиция на стойност над 400 милиона лева във Варна – град в града, или място за бизнес и живеене с около 200 000 кв. м. разгърната застроена площ на територията на бившия радиозавод.

Сделката е осъществена през 2023 г., заводът не е бил собственост на ТИМ, а на акционерното дружество, което преди време го е приватизирало, пояснява Михайлов.

По думите му, радиозаводът има разрешение за събаряне.

"Ще има хотел, който да обслужва летището, за да може да се развие Варна. Целият проект е направен по начин, който да подпомогне Варна. Идеята е да се направи тип сити – център на Балканите, и това да привлече интелектуални работещи фирми във Варна и в България. Да даде възможност на Варна да се разширява в посока Девня, на това място да се работи и живее едновременно, от интелигентни хора и по този начин Варна да се развива".

Комплексът ще съдържа 33 сгради.

"Имам съмнения за корупция в определени структури. След като подавам информация към службите и тази информация после се връща чрез организираната престъпна група, която идва при мен и ми казва – защо си казал това в полицията или някъде. Тогава не мога да съм сигурен, че когато подам сигнал към тези служби, не знам къде е пробивът", коментира Михайлов пред медиите във Варна.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Идеологът на "Величие" с нов мащабен проект. Строи град - Общество — Новини Стандарт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!