Лаптопите на HP започнаха да се превръщат в „тухли“ след принудителна актуализация на BIOS-a

kaldata.com

Традиционно процедурата по актуализиране на BIOS-a предполага потребителят не само да има съответните технически умения, но и да осъзнава степента на отговорност на операцията. В опит да автоматизира тази процедура HP започна да въвежда принудителни актуализации на BIOS и наскоро се сблъска проблем, който превръща лаптопи на компанията в безполезни тухли.

Доклади от засегнати потребители започнаха да се появяват на страниците за конференции на уебсайта на HP в края на миналия месец. Първият потърпевш се оплака, че автоматичната актуализация на BIOS е довела до срив на лаптоп HP ProBook 455 G7. Последвалите рестартирания показали на собствениците на лаптопи, които са се осмелили да преминат към автоматичното обновяване черен екран без признаци на живот. Сблъсквайки се с подобни оплаквания, компанията спря да разпространява тази актуализация, а засегнатите потребители бяха посъветвани да се свържат със сервизните центрове на компанията, където специалистите ще използват хардуерен програматор, за да възстановят BIOS-a на дънната платка на засегнатите устройства, връщайки ги към нормална работа. Всички други препоръки на специалистите по техническа поддръжка в този случай се оказаха безполезни.

В много случаи споменатият модел вече е надхвърлил гаранционния си срок и не винаги е възможно да се кандидатства за безплатен ремонт. Можем само да се надяваме на добрата воля на компанията, която ще се опита да изкупи вината си за разпространението на дефектната актуализация на BIOS и ще ремонтира безплатно всички засегнати лаптопи. Между другото, дефектът засегна и редица настолни системи, произведени от HP, но най-много пострадаха лаптопите.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Лаптопите на HP започнаха да се превръщат в "тухли" след принудителна актуализация на BIOS-a - kaldata.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!