Младежкото обединение в БСП поиска оставката на Корнелия Нинова

Glasove.com

„Настояваме за незабавната оставка на Корнелия Нинова като председател на БСП. Под нейното ръководство БСП от водеща партия в българската политика в момента се бори за оцеляване. От 2017 година до днес сме загубили около 850 хиляди гласоподаватели. След едни избори при лош резултат е нормално председателят да си подаде оставката, а когато една партия претърпи такъв катастрофален спад и доверието ѝ падне с 850 хиляди човека, е абсолютно задължително лидерът да поеме отговорността за това и да се оттегли.“, сподели Габриел Вълков, председател на Младежкото обединение в БСП на пресконференция на младите социалисти. 

На 10 юни ръководството на младежката организация на БСП направи пресконференция пред централата на партията, на която настояха за незабавно свикване на Националния съвет на БСП, който да вземе решение за извънредно заседание на Конгреса на БСП.

На него социалистите настояват да бъде избран временен председател на партията до провеждането на прекия вътрешнопартиен избор през есента.

„БСП има бъдеще, но то е възможно само и единствено след категорични промени“, допълни Вълков.

„БСП се нуждае от нови лица, които са авторитети сред редовите социалисти и българското общество.  Интелектуалци, професионалисти, хора, верни на лявата идея. Сега на нас ни се предлагат еднолично инсталирани личности, като бивши лидери на младежкото СДС.“, допълни председателят на Младежкото обединение в БСП – София Евгени Филипов. 
Минути преди началото на пресконференцията младежите спуснаха от високите етажи на партийната централа три трансперанта с надписи „Промяна“, „Оставка“ и „Тук не е СДС“. 

Младите социалисти заявиха готовност и убеденост в нуждата обединение в БСП и призоваха организациите на партията от цялата страна да се присъединят към тях.  

Председателят на Младежко БСП-София Евгени Филипов смята, че дори като опозиция не могат да убедят гражданите, че БСП е лявата партия, която се грижи за тях. "Ето защо вярваме, че имаме нужда от нови личности, авторитети, интелектуалци, доказани професионалисти, а досега ни се предлагаха в листите бивши председатели на младежкото СДС", заяви Филипов.

Той призова БСП да тръгне към пътя на промяната.

Транспарант с думите “Промяна” и “Оставка” провисна от централата на партията на столичната улица "Позитано" 20.

Искането идва ден след изборите 2 в 1 и резултатът на БСП, която се очаква да бъде пета политическа сила в 50-то НС - с 7,12%. Данните са на база 93,53% от избирателните протоколи за парламентарните избори и 93,35% - за евровота, които вече са обработени от ЦИК.

Източници: NOVA, Facebook, plovdiv24.bg, БГНЕС

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Младежкото обединение в БСП поиска оставката на Корнелия Нинова | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!