Пътешественичка разкри тайната - как да си починете на Малдивите за 50 долара!

pochivka.blitz.bg

Инфлуенсърка в пътуванията от Обединеното кралство, чието име е Кара, реши да покаже как да релаксирате на Малдивите, без да изпразните портфейла си.

Ежедневните разходи на блогъра за настаняване, храна и транспорт възлизат на около 50 долара. Тя говори за това на страницата си в Instagram.

Според Travel Republic една седмица престой на Малдивите може да струва около 2200 долара на човек, така че не е чудно, че ордите от последователи на Кара бяха нетърпеливи да разберат как е успяла да спести пари.

„Току-що кацнахме в Мали! Нека се опитаме да се отпуснем тук с малък бюджет, все още трябва да стигнем с приятелката ми до хотела, който се намира на друг остров - Тулусдху, защото е много по-евтино“, казва туристката.

Нощувката на морето им струвала 35 долара на вечер, включително туристическа такса и закуска.

Момичетата успели да спестят и пари за транспорт. Повечето туристи пътуват от летище Мале до крайната си дестинация със скъпи хидроплани или моторни лодки, струващи $32, но те са избрали два местни ферибота за трансфер, струващи само $2,5.

„Трябваше да чакаме няколко часа, защото се движи само веднъж на ден в 14:00, но моторна лодка ще ви отведе до там за половин час, но ще струва поне 32 долара“, добави блогърката.

Кара и Таша завършили първия си ден на Малдивите с вечеря в класически местен ресторант, избирайки от меню с къри, роти, ориз и няколко напитки, пише Focus. Изненадващо сметката им била само 8 долара, а общите им разходи за почивния ден бяха малко над 50 долара.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Пътешественичка разкри тайната - как да си починете на Малдивите за 50 долара!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!