София Вергара: Да, правя много пари, но данъците в САЩ са кошмарни

Гърдите ми са любима тема на хората

Не си причинявам пластични операции

В Холивуд всички искат да са еднакви

Заслужила съм си всичко в живота

С над 35 милиона последователи в „Инстаграм“ латино дивата София Вергара продължава да бъде една от най-търсените и обожавани актриси на планетата. Тази седмица тя светна на корицата на списание „Пийпъл“, на тяхното специално издание, посветено на красотата. Скоро чакаме и два нови филма с нея, сред които и ново продължение на анимацията „Аз, проклетникът“. Гледахме я и като кокаиновата кралица Гризелда Бланко в сериал, посветена на легендарната престъпна шефка. Родената в Колумбия лъвица от дълго време е сред най-успешните актриси в света, във финалната година на сериала „Модерно семейство“, тя спечели над 40 милиона долара, с което оглави класацията на „Форбс” за най-високоплатените дами в актьорския бизнес. Вергара играе, пише, води, моделства и продуцира. Обожава да се снима с колкото се може по-малко плат по себе си, а това радва нейната армия от почитатели.

- София, направете едно сравнение между родината си Колумбия и Холивуд?
- В Холивуд цари тотална лудница. Жените изглеждат еднакво. Има някаква мания всички да си приличат. Всички си правят скулите като Мадона. Кого си мислят, че заблуждават. Интервенциите не ги правят млади. В крайна сметка заприличват на изроди. Аз стоя далече от тази култура. Хората говорят за гърдите ми, много любима тема са гърдите ми. И ако искате да знаете - те са напълно естествени. Не вярвайте на клюки. Винаги съм имала внушителен бюст. Изглеждам по този начин от 13-годишна. В професионален план имах малко проблеми с пренастройването, но се справих. Аз съм естествена блондинка, но русата коса не пасваше с акцента и пищните ми форми. На прослушванията за роли се чудеха къде да ме сложат, каква роля ще е за мен. В Холивуд си мислят, че всяка латино жена трябва да прилича на Салма Хайек. Русите коси не се вписват в тяхната представа за гореща дама от Мексико или Южна Америка. Пълно невежество, ако питате мен. И така аз реших, че ще е по-добре за кариерата ми ако си боядисам косата.

- А какво е усещането да си най-високоплатената актриса в света?
- Много съм горда. Но не забравяйте, че плащам ужасяващо високи данъци. Всеки, който ми казва “О, Господи, колко много пари имаш” получава един отговор от мен: “Не, нямам толкова пари, колкото си мислиш. Налага ми се да плащам на Чичо Сам! И на агентите! И на адвокатите! И на мениджърите!” Но определено извървях дълъг път. Като млада сама подписах първия си договор. Нямах агенти и мениджър. На никого не му пукаше за младата латино мацка. Сега обаче не се ограничавам само с роли. Имам модна линия, собствена марка парфюм и дори мебелна колекция. Много от парите ми идват от различни бизнеси и сделки с брандове. Била съм лице на толкова много марки. Да, те ми донесоха много пари, но и аз им дадох много и знам, че съм им помогнала. Заслужила съм си всичко. Наблюдавам как много жени сякаш се страхуват да преговарят. Съветът ми към тях е да преодолеят това усещане и да си искат заслуженото. Някой ще направи тези пари, ще вземе тази сума и този някой трябва да си ти. Подобен подход винаги е работил за мен.

- Кога развихте страстта към киното и телевизията?
- Никога не съм искала да ставам актриса. Като малка исках да стана зъболекар. Но ето, че човек никога не знае какво ще му предложи съдбата. Изобщо не съм си планирала живота така. Но просто се случи. Все пак е вярно, че винаги дори на подсъзнателно ниво съм била привлечена от идеята да забавлявам хората, да бъда пред публика, независимо каква. Още като дете си спечелих репутацията на клоуна на класа в Католическото училище, което посещавах. Но дори за миг не съм се замисляла, че ще мога да си изкарвам прехраната от това.

- Как се озовахте в актьорския състав на култовия сериал „Модерно семейство”?
- Винаги ще съм благодарна на късмета, агентите си и подреждането на обстоятелствата, които ми позволиха да получа тази възможност. Не съм вярвала, че ще имам шанса да изиграя толкова перфектна роля като тази в “Модерно семейство”. Тази телевизионна поредица промени кариерата ми. И сега тв продуцентите се оглеждат за повече латино изпълнителки.

- Може ли да се говори за възход на латино актрисите в последните години?
- Да. Има повече роли за тях. Но от друга страна стереотипите си остават. Но аз не се страхувам от културните стереотипи. Много от тях са в съзвучие с реалността и са по-скоро изразители на фактите. Не са измислица.

- Какви са те?
- Латино жените по принцип се чувстват по-комфортно в телата си и по-лесно и свободно изразяват своята сексуалност. Не е лъжа, че ние латино жените сме свръхсексуални. Не се страхуваме да покажем повече плът, да си поиграем с въображението на мъжете, да предизвикаме и провокираме публиката. В Южна Америка сякаш сме по на “Ти” с телесното, с древната си земна и животинска природа. В Северна Америка не е точно така.

- Какви други разлики има между двата континента?
- Специално в Латинска Америка от жените се очаква да бъдат пищни, атрактивни и сладострастни. Няма нужда да си слаб, за да си привлекателен. Извивките, плътта и мекотата на правилните места могат да превърнат женското тяло в най-желания обект на планетата. В любовта също действаме различно. Ако една латино жена се влюби в несигурен мъж, това е рецепта за катастрофа. Истински кошмар. Ние обичаме уверени мъже. Това важи и за жените. Уверените хора по принцип имат излъчване, което се предава на околните и ги прави привлекателни. Всеки иска да е до тях, с тях, около тях и като тях. И още една важна разлика. Латино мъжете танцуват. Американските мъже не танцуват. Това си е голяма разлика и не може да се пренебрегне толкова лесно.

- За какви роли мечтаете?
- Все още ми липсва главна знакова роля в голям игрален филм. Наистина си мечтая за подобна възможност. Но не се оплаквам. Аз съм безстрашна. Дори когато ми се случват ужасни неща, аз просто продължавам напред.

- Любимите ви неща?
- Хубавата храна. Обсебена съм от качественото хапване, което също е типично за хората от латинския свят. Обожавам и бижутата - пръстени, обеци, гривни, колиета, всякакви украшения. А без червило се чувствам гола.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: София Вергара: Да, правя много пари, но данъците в САЩ са кошмарни - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!