Имам сила за още: Карлос Насар направи световен рекорд преди олимпийските игри

dnevnik.bg

Имам сили за още" - така водещият български щангист Карлос Насар реагира, след като направи още една корекция на световен рекорд. На състезание за клубния си отбор "Хайнсхайм" в Германия той подобри отново световния рекорд в изтласкването на категория 89 кг.

В последния си старт преди олимпийските игри българинът изтласка 226 кг. Това е с три килограма повече от рекорда дело на самия Насар от декември 2023 г. на Гран при в Катар. Тогава българският щангист се завърна след операция.

Постижението обаче няма да се зачита за световен рекорд по две причини. Световната федерация (IWF) признава за световни рекорди резултати, записани на олимпийски игри, световни и европейски първенство, както Световна купа и състезания от Гран при.

Втората причина е, че Насар е бил с тегло от 90 кг.

"Можеше и още. Имам сила", коментирапред Спортната джунга Насар.

Той беше близо и до рекорд в другото движение - изхвърляне. Опитът му от 183 килограма обаче се оказа неуспешен. Въпреки това отборът на българина "Хайнсхайм", в който треньор е Пламен Братойчев, а също така се състезава и Божидар Андреев, се изкачва в Първа Бундеслига.

"Тежичко беше. Наложи ми се да ги вдигна. Иначе нашият отбор щеше да загуби", каза още Насар.

Българският щангист е сред фаворитите на олимпийските игри в категория 89 кг. През април Насар заяви, че се цели в световен рекорд в Париж.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Имам сила за още: Карлос Насар направи световен рекорд преди олимпийските игри

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!