Доброволци - сърцето на общността - са рамо до рамо с "Бригада нов дом"

Спасяват животи, подпомагат нуждаещите се променят света за по-добре

Всяка нова серия на "Бригада нов дом" ни показва нещо повече от ремонти и преустройства. Тя ни отвежда в света на хората с голямо сърце - доброволците. Всяка история разкрива различни групи хора, които безкористно подават ръка на тези, които най-много се нуждаят от помощ.

В последния епизод с Дейвид и Валя, тези доброволци отново са се явили на прага на нуждаещите се. Въпреки че се различаваше от нашия обичаен избор, като цяло ние сме тук, за да помагаме, дори и с физическа работа. Ние разчистваме и подпомагаме пострадалото население, без страх от физическите усилия.

Д-р Ясен Цветков, председател на Националната асоциация на доброволците в България, споделя, че асоциацията вече обединява над 3 000 доброволци от цялата страна. Те участват в мисии като борбата с пожара на Бистришкото бранище, справянето с наводненията в района на Карлово преди две години и наводненията в Царево.

Доброволците се подготвят по програма, съобразена със структурата на пожарната от специални лектори и изисквания за часове обучение. Те са готови да реагират при бедствия, облечени в съответната защитна екипировка. Практически няма разлика между тях и пожарникарите на терен.

Те носят помощ и състрадание, където и когато е необходимо. Имайки предвид големият брой хора, които се нуждаят от помощ, всеки може да стане доброволец. Важното е да имаш голямо сърце и желание да помагаш на тези, които се нуждаят от подкрепа. 🤝💙

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!