Гешев в очите на депутатите от ПП/ДБ, които го спряха: Трябваха ми две седмици да арестувам Бойко

Би Нюз

Днес най-после бивш главен прокурор дойде пред депутатите от комисията за Нотариуса.

Гешев заяви пред депутатите от комисията за Нотариуса, че са му трябвали още 2 седмици на поста, за да арестува Бойко Борисов. Каза го е очите на тези, които спасиха Борисов, съюзявайки се с него, за да го пазят срещу власт и секретарки. За да се роди Сглобката, Гешев трябваше да падне и всички да се спасят от него. Борисов бе най-уязвим и нарочен за отмъщение и отстрел от ранения главен прокурор миналата година и Сглобката го спаси физически и политически.

На конкретен въпрос защо не е успял да го направи за 4 години, по време на които бе главен прокурор, той не отговори. Само каза, че е проявил смелост спрямо Борисов и за това му е бил организиран атентат.

Гешев ги подхвана от първата минута в свой стил.

„Вашата комисия няма никакъв смисъл, нито имате възможности, нито имате компетентности. Тук съм само от уважение към институцията Народно събрание, въпреки че от нея е останал само сградата.

Направихте Конституцията мръсна дрипа и я съсипахте. Единственият смисъл от днешното събеседване е вие да си направите предизборен пиар. Вторият смисъл е да се смачкат определени магистрати, което е тъжно.
Използваха ви като полезните идиоти. Очертава се предизборно шоу“, каза Гешев, обръщайки се към шефа на комисията Никола Минчев.
Минчев отговори, че как работи парламентът не е работа на Гешев.

„Да не се връщаме на работата на вашата институция, когато я ръководехте вие. Докато вие бяхте начело на прокуратурата, разследванията ги правеха журналисти“, изрецитира Минчев.
Той също заяви, че Гешев прави предизборна кампания, тъй като вече е политик.

Попитан дали познава Мартин Божанов-Нотариуса, Гешев отговори: „Не, не познавам“, въпреки че Сарафов твърди обратното.

„Докато бях главен прокурор, беше образувано дело за Петьо Петров-Еврото, който в момента се укрива“.
Гешев каза, че знае неофициално от колеги полицаи за контрабанден канал. Той уточни, че като е бил главен прокурор, му е било казано, че този канал се пази от служебното правителство, в което Бойко Рашков е бил министър на вътрешните работи, а след това от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

По думите му този контрабанден канал, ще бъде „овладян“ от други хора, които са на власт. Гешев смята, че каналът е средство, за да се завладеят митниците и да може да се сложи нов главен секретар на МВР.

„Каналите се пазят от службите, а службите работят за политиците“, заключи Гешев.

Източник КлубЗет

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Гешев в очите на депутатите от ПП/ДБ, които го спряха: Трябваха ми две седмици да арестувам Бойко - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!