Шокираща корупция! Шефът на ДАНС: Приятелите – контрабандисти на Бойко Рашков щяха раздават подкупите на паркинга пред Парламента!

Иновация ли е подкуп за депутати от ПП и ДБ на паркинга пред НС? Христо Иванов вече бе засечен да влиза в джипа на Бобоков на същото място, а Живко Коцев получил скъпия подкуп с часовника за 50 хиляди лева направо на паркинга на летището в София. За торби с подкупи за депутати (вероятно от една група – ПП/ДБ) от контрабанда разказа шефът на ДАНС пред депутатите.

снимка 24 часа

Привлечените за обвиняеми като контрабандисти Марин и Стефан Димитрови са поддържали връзки с бившия вече главен секретар на МВР Живко Коцев от времето му като шеф на ОДМВР София.
Димитрови оказват влияние на разпределението на ръководни постове в МВР за целите на престъпната им дейност.
Босът на контрабандните канали Паскал се е ползвал с протекции на настоящи и бивши служители от съдебната власт. Десетина имена на прокурори и следователи протичали в разработките на службите срещу Димитрови и Паскал.
Стефан Димитров е изградил доверителни отношения с Петя Банкова, Людмил Маринов и Живко Коцев. На практика ОПГ-то, което скоро ще се събере в съда.
След залавянето на камион в Румъния Стефан Димитров е подготвял дарове за длъжностните лица, които е трябвало да бъдат предадени на паркинга до сградата на Народното събрание. Навсякъде из страната Живко Коцев лобирал за Стефан Димитров пред шефовете на МВР и го представял за голям търгове. Казвал, че е близък с Бойко Рашков и лобирал от негово име.

Шефът на ДАНС изброи имената на митнически служители – от настоящия и предишни моменти, свързани с разработки на канали на контрабандни и акцизни стоки. Към тези канали е действал и Паскал, ползвал се с протекции на настоящи и бивши служители от съдебната власт, поради което работата по разкриването на изградената от него престъпна схема е силно затруднена. Свидетел заявява, че животът му е в опасност, ако направи пълни разкрития. По данни на ДАНС Никола Николов-Паскал работи с гражданин на Турция, който може да осигури безпрепятствено преминаване през ГКПП Лесово и Капитан Андреево на всякакъв вид стоки, включително и нелегални цигари наркотици.

Шефът на ДАНС изтъкна, че е имало установени „доверителни отношения“ между Петя Банкова и Стефан Димитров. Същият е „предоставял дарове на паркинга на Народното събрание“.

Пламен Тончев изтъкна, че операцията срещу Паскал е започнала преди 8 месеца, а Живко Коцев е следен половин година.

Тончев отбеляза, че разработката на ДАНС винаги има за цел разкриване на контрабандни канали, а не конкретно на висши служители, замесени в тях. Същите се разкриват в процеса на разработка на каналите.

ДАНС разкрили огромно влияние на контрабандистите баща и син Димитрови в МВР

Зададен е въпрос вярно ли е, че Бойко Рашков е запознал Живко Коцев с двамата контрабандист и реално откога датират тези познанства, както и кои областни дирекции на МВР са били съпричастни към дейността на Димитрови.

Пламен Тончев отбеляза, че Стефан Димитров е бил представян „като бизнесмен, търгуващ с Турция, на когото да му бъдат предоставяни услуги, които са „директна услуга на Бойко Рашков“.

Той не бе убеден от колко години датира дружбата между Живко Коцев и баща и син Димитрови.

Марин и Стефан Димитрови имали влияние в МВР. Поддържали връзки с хора от политическото и професионалното ръководство.

В началото на 2024 г. Паскал започва изграждането на нов канал за цигари с неплатен акциз“, посочи Тончев пред депутатите. По този канал е проследена товарна пратка на хляб. Камионът минал границата с Гърция. Композицията се завръща обратно в страната, продължава към Разлог и гара Костадиново.
Шофьорът е българин и живее в село до Пазарджик. На 29 февруари камионът минава с ферибот в Румъния. Шофьорът декларира, че превозва тестени изделия. В координация с Румъния камионът е проверен. Намерени са 742 кашона цигари без бандерол. Тогава групата решава да промени маршрута.

„Марин и Стефан Димитрови имат роля за контакт с длъжностни лица с цел протекция. Стефан Димитров е изградил доверителни отношения с Петя Банкова, Людмил Маринов и Живко Коцев. След залавянето на камиона в Румъния Стефан Димитров е подготвял дарове за длъжностните лица. Трябвало е да бъдат предадени на паркинга до сградата на Народното събрание. Знаете, че при изземванията бяха открити много пари“, каза председателят на ДАНС.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Шокираща корупция! Шефът на ДАНС: Приятелите - контрабандисти на Бойко Рашков щяха раздават подкупите на паркинга пред Парламента! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!