Отраканата шефка на Митниците пак отложи делото от ареста! Ще предаде Асен Василев като главатар на контрабандистите

Софийският апелативен съд отново отложи делото за мярката за неотклонение на бившия директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова и сочения за контрабандист – Стефан Димитров.

В залата не се яви нито адвокатката на Банкова – Аделина Натина, нито Людмил Рангелов, който също се явяваше като неин защитник, но е бил упълномощен само за първоначалното разглеждане на мярката за неотклонение, предава БНТ.

Този път адвокатката Аделина Натина се оказа с бронхит и делото пропадна за втори път. Какво става? Защо отраканата кака, която плашеше с американското посолство при ареста си, сега замлъкна и приема да стои в ареста. Утре ще бъде обвинен и задържан и друг от съучастници е и – главният секретар с часовниците Живко Коцев, (интимен) приятел с другия задържан от контрабандистите Стефан Димитров – Малката Яра. Баща му също е в кауша. Днес Малката Яра беше вдигнал гребена и се яви в съда, след като ужким бе с инсулт.

Стефан Димитров и бившият ръководител на „Митниците“ Петя Банкова са обвинени за пране на пари и подкупи.

По делото има още двама обвиняеми – бащата на Димитров – Марин и Никола Николов – Паскал, който е обявен за общодържавно издирване.

Има подозрения ,че четиримата са участвали в престъпна група за контрабанда на цигари.

Следващото дело за мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров е насрочено за 18-и април от 10 часа.

Дотогава ще текат пазарлъците със Сарафов да бъде предаден Асен Василев като бос на контрабандата заедно с Паскал. Всички обвиняеми са от града на Кокорчо – Хасково, което го прави особено заподозрян. Като най-високопоставен в йерархията Асен Василев е назначил обвиняемата Банкова и е бил главата на ОПГ-то за контрабанда и пране на пари. Ако бившата шефка на Митницата и бившият главен секретар на МВР свидетелстват срещу него и Бойко Рашков, двамата шефове от Промяната им е спукана работата и ще търкат наровете задълго.

Това ще отклони вниманието от другите замесени засега и директно в контрабандния скандал – Николина Ангелкова от ГЕРБ и шефът и Валентин Златев.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Отраканата шефка на Митниците пак отложи делото от ареста! Ще предаде Асен Василев като главатар на контрабандистите - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!