Една от южнокорейските автомобилни марки прекратява съществуването си

Радослав Славчев, Fakti.bg

Марката Samsung скоро ще престане да съществува като автомобилна такава. Производството на автомобили в завода в Южна Корея ще продължи, но автомобилите вече ще се правят под марката Renault. Това съобщава сайтът Econovill .

Ребрандирането на Samsung Motors продължава от няколко години. През 2022 година компанията беше преименувана на Renault Korea Motors, а от април 2024-а вече се казва само Renault Korea.

Следователно Samsung XM3 се превръща в Renault Arkana. В същото време Samsung QM6 беше преименуван на Renault QM6. Това е версия на кросоувъра Koleos, който вече е спрян от производство в Европа.

Флагманът Samsung SM6 (брат близнак на Renault Talisman) все още се произвежда под корейската марка, но скоро и той ще получи и логото на Renault. А през лятото трябва да дебютира изцяло нов модел, създаден съвместно с Geely (китайският концерн придоби дял в Renault Korea).

Така ще бъде сложен край на автомобилната марка Samsung. Автомобилното подразделение на Samsung се появи през 1995 година. Първоначално южнокорейската корпорация си сътрудничи с Nissan и произвеждаше седаните Nissan Maxima и Almera под марката Samsung.

След кризата от 1998 година Samsung реши да се откаже от производството на автомобили и две години по-късно продаде компанията на Renault Group. Французите решиха да запазят марката Samsung, но всички нейни модели всъщност бяха версии на Renault. През 2023 г. са продадени 104 000 автомобила Samsung.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Една от южнокорейските автомобилни марки прекратява съществуването си ᐉ Новини от Fakti.bg - Авто | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!