Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петя Банкова спасява кожата – пропява срещу Асен Василев

Narod.bg

В ОПГ-то на Никола Николов – Паскал очевидно всеки ще се спасява поединично – според перфектен полицейски източник на Narod.bg бившата шефка на Агенция „Митници” Петя Банкова била готова да пропее срещу екс финансовия министър Асен Василев в опит да спаси кожата. Сега въпросът е дали и кога съпредседателят на ПП ще получи обвинение?

Според разследващите подчинената на финансовия министър може да разкрие схемите в приходната агенция и каква е ролята на хасковлията.

Както Narod.bg разкри, Петя Банкова е представена на Асен Василев от самия Алексей Петров, който пък научил за сръчната дама от своя бодигард Георги Скриников, с когото Кака Петя била интимна. През февруари лично Асен Василев я назначи за митничар №1.

Поредната новина от бандата на Паскал дойде по-рано днес, когато се оказа, че задържаният за контрабанда Стефан Димитров – Малката Яра, е откаран от следствения арест в Окръжна болница със симптоми на инсулт.

От около два дни Димитров имал схващания, главоболие, световъртеж и повръщане. Вчера също имал оплаквания и е бил изведен от килията и прегледан във ВМА, след което е върнат обратно в ареста. Според адвокатa на Малката Яра от ВМА казали, че нямат свободни легла.

Днес състоянието на Димитров отново се влошило и той припадал в ареста. Закаран е в Окръжна болница „Св. Анна“, където му предстоят изследвания, обясни защитникът му Ивайло Найденов.

В своя позиция от ВМА посочват, че „на пациента е предложена хоспитализация в лечебното заведение, но той е отказал такава. Въпреки това, медиците са уточнили, че ако не се чувства добре на по-късен етап, може да се обърне от отново към тях“.

По-късно от пресцентъра на Окръжна болница съобщиха, че на Димитров са направени кръвни изследвания, лумбална пункция и скенер на глава. Допълнително е проведена консултация с невролог и е преценено, че мъжът няма нужда от хоспитализация.

Припомняме, че преди седмица баща му Марин Димитров, бивш шеф на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, който е обвиняем заедно със сина си Стефан Димитров и с директора на агенция „Митници“ Петя Банкова, бе транспортиран в болница „Пирогов“. Към момента той е изписан. Прокуратурата трябва да прецени каква мярка да поиска за него.

Припомняме още, че Петя Банкова, Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов – Паскал са обвинени за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. На 6 април на ексшефката на Митниците и Стефан Димитров бяха наложени мерки неотклонение „задържане под стража“. Паскал пък все още се издирва. Двамата са имали интимна връзка, след като криминалистите открили любовни послания, разменяни в WhatsApp.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Новина в Narod.bg: Петя Банкова спасява кожата - пропява срещу Асен Василев - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!