Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗВЪНРЕДНО! Знаков герой от Барселонагейт и министърка на ГЕРБ ли са в основата на контрабандния скандал с голи сауни и скъпи часовници, взривил Продължаваме Промяната?

Би Нюз

Руски нефт и газ извира от контрабандния скандал със скъпия часовник на Живко Коцев, а совите не са това, което бяха. Връзките са по-дълбоки, а една красива дама може да се окаже шефът на контрабандистите. 

Вальо Златев и дясната му ръка Николина Ангелкова се разследват от ДАНС и чужди агенции за контрабанда с руски горива. За това съобщават източниците ни в службите. 

Ударът срещу Валентин Златев е голям! Неговата служителка Ангелкова призна за Живко Коцев! ДОКУМЕНТИ

Много е възможно и напълно звучи логично именно те двамата да са шефовете на контрабандните канали, които докараха шефката на Митниците до ареста и взривиха МВР и властта. 

Срещите на контрабандистите с митничарка номер Едно са в техния хотел Хаят край Правец, а на най -скандалните снимки с Живко Коцев и часовника е именно Ангелкова и то напълно необяснимо на пръв поглед, освен ако Коцев не работи за нея, а не за по-младия си любовник Стефан Димитров с пудела и пачките. 

Публикация по темата се появи и в най-четения български вестник Уикенд. 

Там направо дават на бившия министър на ГЕРБ ролята на посредник в руската контрабанда. 

Още в първите часове на скандала с арестуваната шефка на Митниците ние отбелязахме в BNEWS къде се провеждат срещите на Петя Банкова с контрабандистите и кой стои до Живко Коцев в Майбаха (за 500 хиляди евро), когато получава луксозния часовник за 50 хиляди евро. 

Случайно ли митничари и контрабандисти се срещат в хотела на Валентин Златев, а Живко Коцев получава скъпия часовник пред неговия човек?

Има подозрения, че контрабандистът Стефан Димитров само снима как самата Николина Ангелкова подарява часовника HUBLOT на щастливия Живко Коцев. Твърди се, че новопосадената перука на Живко Коцев е правена в същата клиника в Швейцария, в която и Ангелкова си смени носа. И пак е подарък с корупционен вкус. За 20 000 евро.

Няма друга логика тя да е на кадъра с бившия главен секретар на задната колата на луксозното немско возило за богоизбрани. 

Ангелкова следва логически да е била шефът, а срещите са провеждани в хотела на Златев в Правец “Хаят”, на който Ангелкова се води дори собственик. Тя е с най-висок ранг от всички като два мандата министър на ГЕРБ и работи за един от най-най-най богатите българи, който нищо чудно да е партньор с нейния предишен шеф и бивш премиер.

Бившата дългогодишна министърка на туризма е в управата на фирмата на Правешкия туристически и енергиен тайкон, която стопанства хотелите, както вече BNEWS разкри с документи.

Заради това новата КПК (комисията за противодействие на корупцията) разследва Ангелкова за конфликт на интереси и незаконно забогатяване в голям размер. Твърде бързо тя става богата, а твърде ското е била във властта от другата страна на барикадата на въпросния хотелиерски и газов бос.

Има логично предположение, че именно Ангелкова е връзката на Борисов с дългогодишния му приятел Вальо Златев, с който ги свързва не само играта на карти, за която Бойко го вини колко лъжел в един изтекъл запис. 

В службите има информация, че още от времената на мутрите и на фирма ИПОН Борисов и Златев са замесени в контрабандата с горива на Лукойл и източване на нефтопровода, който именно Бойко с фирмата си е охранявал и охраняваше, докато беше главен секретар на МВР. 

Явно Златев обича да си “пазарува” главните секретари на МВР по един или друг начин. Кой знае?  

Покойният шеф на Митниците Ваньо Танов приживе твърдеше, че му се пречи да разследва Лукойл. И казваше ясно кой му пречи пред журналистите. Преди Танов, който умря внезапно, си отиде и другият участник в скандала с контрабанда “Ало Ваньо” – Мишо Бирата. Той буквално умря при крайно съмнителни обстоятелства в същия хотел … в Правец на Златев и Ангелкова. 

Златев е човекът, който спаси Борисов по Барселонагейт, давайки му свой служител на име Асен Христов да оправдае огромната сума, инвестирана в лъскавия имот. 

Този път работата е дебела и точно западни служби следва да са подали сигнала за Валентин Златев и Николина Ангелкова до българските си колеги, особено ако те са организирали мащабна контрабанда с руски горива, които се намират под тежки международни санкции заради войната на Путин в Украйна. 

Отделно държавата наложи забрана за дерогацията руското гориво за Лукойл от началото на март.

Имал ли е участие и Борисов в схемите на Златев и бившата си министърка ще разберем скоро по следващия списък със санкционирани лица по Магнитски. 

Схемите за контрабанда са две. Едната е за руски нефт, който се внася като африкански или от Латинска Америка – и после се изнася като гориво с цистерни за Европа. 

Другата е с руски газ, който Златев търгувал за нуждите на Нефтохим, но продавал 2/3 от газа шано за вътрешния пазар или в Румъния, от което ощетява бюджетите на страни – членки на ЕС със стотици милиони годишно. (Тази схема описва вестник Уикенд)

Сочените като големи играчи Паскал и баща и син Димитрови в такава мащабна схема може да само изпълнители и помагачи. Те нямат нивото на играчи като тандема Златев – Ангелкова.

Разследването ни продължава със запитване до Държавния Департамент на САЩ за контрабандния скандал и участието на високопоставени държавни фигури в него като Асен Василев, Петя Банкова, Живко Коцев, Николина Ангелкова и още политици от Сглобката ГЕРБ  – ПП/ДБ.

Само ние от BNEWS, които сме част от международнатв журналистическа общност с медията Eureporter има силата и възможността за тези разследвания.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ИЗВЪНРЕДНО! Знаков герой от Барселонагейт и министърка на ГЕРБ ли са в основата на контрабандния скандал с голи сауни и скъпи часовници, взривил Продължаваме Промяната?   - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!