Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полк. Невяна Митева бе назначена за зам.-министър на външните работи

Автор: Дневник

Промените във втория ешелон на властта продължават със смяна на двама външни зам.-министри. Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев от поста са освободени Тихомир Стойчев и Елена Шекерлетова, а на тяхно място са назначени полковник Невяна Митева и Мария Ангелиева, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Митева беше кандидат за вицепрезидент на Анастас Герджиков на последните избори за държавен глава през 2021 г. Тогавашният ректор на Софийския университет беше издигнат от инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ. Двамата загубиха на балотаж от Румен Радев, като по този начин той спечели втори мандат на поста.

От служебния кабинет припомнят във визитката ѝ, че тя отговаря за международните контакти в кабинета на началника на Генералния щаб в периода от 2007 г. до 2009 г. В Министерството на отбраната е била главен експерт в отдел "Двустранно сътрудничество и регионални инициативи" в дирекция "Отбранителна политика", а от 2017 г. до момента е полковник в дирекция "Социална политика". Била е председател на Комитета на НАТО по равнопоставеността (NCGP) в периода 2015-2017 г.

Мария Ангелиева е била народен представител в 39-ото и 40-ото Народно събрание от листата на НДСВ. Тя е юрист по образование. В периода от юли 2014 г. до август 2020 г. е завеждащ консулската служба в българското посолство в Лондон. От ноември 2020 г. до момента в същото посолство е заемала длъжността пълномощен министър в Службата по търговско-икономическите въпроси.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Полк. Невяна Митева бе назначена за зам.-министър на външните работи | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!