Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПП и ДБ са лъгали, че ще реставрират нарязания Паметник на Съветската армия! Търси се за какво не са...

Би Нюз

Сглобката е нямала намерение да запази наряания с флекс паметник, защото въобще не е планирала пари за консервацията.
Паметникът на Съветската армия е в ръцете на Главчев – той решава дали да живее в някой исторически парк или да мре завинаги.

Областният управител на област София Вяра Тодева сега моли да и бъдат осигурени необходимите средства за реставрация и консервация на фигурите и барелефите от монумент “Паметник на съветската армия” с писмо до министър-председателя Димитър Главчев, съобщи БГНЕС. Става дума 2 548 000 лв.

Колосална сума за паметник, нарязан на части и изяден на торта.

Първо режем, после мислим. Това издава истинските цели на ПП/ДБ – да изхвърлят паметника на боклука.

Вяра Тодева е внесла и идеен проект в Министерство на културата за разположението на фигурите и барелефите от ПСА в Музея на социалистическото изкуство. Внасянето на проекта е последваща стъпка в изпълнение на решението на Столичния общински съвет от 09.03.2023 година, съобщиха от Областната администрация.

Във връзка с по-рано провелата се пазарна консултация за определяне на прогнозната стойност на обществената поръчка за реставрация на фигурите от монумент „Паметник на Съветската армия”, разположен в „Княжеската градина“, областният управител изпрати и писмо до министър-председателя на РБ Димитър Главчев за увеличаване на максималния размер на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети от Областна администрация област София през 2024 г.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ИЗВЪНРЕДНО в BNEWS! ПП и ДБ са лъгали, че ще реставрират нарязания Паметник на Съветската армия! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!