Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ваня Григорова, Кристиан Вигенин и Валери Жаблянов повеждат три отделни леви евролисти

Иво Христов и Петър Витанов са в листата на общинската съветничка

Автор:
Епицентър.бг

Въпреки призивите на движение "Бузлуджанци" за обединение в ляво, такова няма да се случи.

Нещо повече - изявени представители на лявото: Ваня Григорова, Кристиан Вигенин и Валери Жаблянов ще поведат три отделни леви евролисти, научи Епицентър.бг. 

Григорова, която едва не стана кмет на София, а сега е общински съветник в Столичния общински съвет, ще се яви заедно със сегашните евродепутати Иво Христов и Петър Витанов. Григорова и Христов вече са работили заедно в движението "Солидарна България". 

Евролистата на БСП пък щял да оглави Кристиан Вигенин, който в момента е зам.-председател на парламента, а беше и министър на външните работи в кабинета на Пламен Орешарски. В нея на челно място ще бъде и друг соцдепутат и бивш министър (на икономиката) от същото правителство - Драгомир Стойнев. В червените редици припомнят, че по уставните правила, наложени от лидера на партията Корнелия Нинова, двамата вече нямат право да се кандидатират за националния парламент, тъй като имат два пълни мандата. 

Валери Жаблянов пък е спряган за водач на листата на "Левицата!". Жаблянов бе депутат от БСП в три парламента, но м.г. бе изключен от партията. 

Това предвещава сериозна битка в ляво, която най-вероятно ще продължи до самата регистрация на листите. Интересно е и с какви послания ще излязат отделните леви формации, за да се борят за гласове. На последните евроизбори преди пет години БСП взе пет мандата, като за червената листа дадоха глас 474 160 души.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ваня Григорова, Кристиан Вигенин и Валери Жаблянов повеждат три отделни леви евролисти

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!