Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петър Тодоров шокиращо: Виждал съм Стефан Димитров да влиза често при Б.Рашков, докато беше министър

Контрабандистът Стефан Димитров бил чест гост в кабинета на Бойко Рашков, докато е бил вътрешен министър. Колата на Димитров, който в момента е арестуван като част от ОПГ, е спирала досами входа на вътрешното министерство в забранената зона, а той безпроблемно се е качвал до кабинета на Рашков.

Това разкри бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров, който разказа пред БНТ, че лично е виждал скандалният посетител на Бойко Рашков.

Многократно съм виждал Стефан Димитров да влиза в МВР необезпокоявано и да се среща с Бойко Рашковдокато беше министър, заяви в "Още от деня" бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров.

Той заемаше длъжността непосредствено преди освободения днес Живко Коцев.

Тодоров обясни, че не познава обвиняемите за контрабанда Марин и Стефан Димитрови, но разказа как автомобилът на Стефан спирал в близост до министерството, в забранена зона, после го приема. министърът.

"Не познавам лицата баща и син Димитрови. Не съм контактувал с тях и не съм присъствал на служебни или частни събирания. Стефан Димитров съм го виждал визуално не веднъж да влиза в МВР доста спокойно и доста често. Ходеше при министър Бойко Рашков често и през главния вход дори", шокира с разкритието си Петър Тодоров. 

"Спираше близо до министерството, в забранена зона, министърът го приемаше и това правеше впечатление. В последствие разбрах кое е въпросното лице и, че има криминално досие", добави Тодоров. 

Вспоследствие Тодоров разбрал, че Димитров е с криминално минало. Попитан как може такъв човек да влиза необезпокоявано в министерството, отговори:

"След като е поканен и е имал разговор лично с министъра - да, може да влиза. След като съм установил, че има нещо нередно, съм се запознал, че лицето е обект на разработка на ДАНС. Видяхте после какво стана".

Тодоров изтъкна, че не е виждал Димитров да влиза в МВР след постъпването на Калин Стоянов като министър.

"Работил съм със Стоянов два месеца и не съм виждал подобно нещо. Не знам дали са се познавали. Виждал съм Димитров само по времето на Рашков", уточни той.

При Рашков е влизал и престъпен контингент, който иска да дава информация. Аз мога само да предполагам по какъв повод е влизал този човек там", каза Тодоров.

Определи скандала с контрабандата като срамен и шокиращ не само за гражданите, но и за всички честни и достойни служители на МВР. Изрази възмущение по повод снимките с доскорошния главен секретар Живко Коцев.

По повод скандалните снимки на Живко Коцев със Стефан Димитров, Петър Тодоров коментира: "Това, което аз знам, е това което всички знаем от медиите и това, което е дълбока изненада и потрес за мен лично, са едни снимки, на които в крайна сметка не би трябвало да присъстват фигури като главсекът на МВРкойто би трябвало да е олицетворение на професионализма, етиката и морала. Във всяка една ръководна длъжност на МВР би трябвало да има хигиена на личните контакти".

Ако се съберат достатъчно годни доказателства за престъпна дейност, би следвало да има присъда. Искрено се надявам да има обективно разследване по случая“, сподели още бившият главен секретар на МВР.

Голямата битка в МВР е кой да организира изборите, каза Тодоров. Той обясни, че новоназначеният на длъжността главен секретар е "изключително приближен" на министъра Калин Стоянов Според Тодоров МВР "се овладява от силите, които стоят зад министъра". Попитан кои са те, отговори - ГЕРБ и ДПС.

Петър Тодоров разказа и как му е оказван натиск да напусне поста си:

"Спрямо мен се оказваше натиск като бях заобикалян, като се почнаха политически смени на кадърни, качествени ръководни служители. По всякакъв начин бивах изолиран. В един момент прецених, че не съм полезен по този начин и съответно не е необходимо да бъда отъждествяван с този политически екип".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Петър Тодоров шокиращо: Виждал съм Стефан Димитров да влиза често при Б.Рашков, докато беше министър

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!