Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето я фирмата, за която разследват Настимир от Промяната за пране на пари и контрабанда на наркотици с руснаци и белгийци!


Би Нюз

Прокуратурата потвърди новината на BNEWS!

Депутатът от ПП Настимир Ананиев се разследва за трафик на дрога. Промяната на пици на кристали наистина се е случила.

Във връзка с множество журналистически запитвания за извършвани претърсвания и изземвания в офиси в гр. София, Софийска градска прокуратура /СГП/ предоставя следната информация:

СГП изпълнява Европейска заповед за разследване /ЕЗР/, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия, във връзка с разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества, изпиране на приходи, придобити от престъпление с участието на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица.

В тази връзка СГП е поискала разрешение от Софийски градски съд /СГС/ за извършване на претърсване и изземване на адреси на територията на гр. София. На основание издадена ЕЗР от Кралство Белгия съдът е разрешил извършването на процесуалните действия, в чиято реализация участват и органите на МВР. 

Фирмата, за която Белгия иска разследване на Ананиев от ПеПетата вероятно е “Борис рикрутмънт”, която той прехвърля на белгийци, но заедно е жена си са било собственици допреди няколко години.
Бизнес портфолиото на Настимир е пълно със съмнителни фирми и съдружници, предимно руснаци и ирландци. Двете страни да известни със силната си мафия и многобройните структури за пране на пари. Точно за такова ОПГ може да бъде обвинен Настимир и да прекара следващите 15 – 20 години в белгийски затвор.

Справка в Търговския регистър показва, че Настимир Ананиев е собственик на две компании – „Анимекс“ и „Слийв Блум“. Адресът на двете дружества е на столичния булевард „Александър Стамболийски“ 84.
Първата компания се занимава с широк спектър от търговска дейност, а втората със счетоводство. Управители на дружествата са бащата на депутата от ПП-ДБ – Анани Ананиев и съпругата му Петя Ананиева.

Освен собственик Настимир Ананиев е съдружник в дружеството „Келтик Дриймс“, което се занимава с недвижими имоти. Партньорите му тази фирма са ирландски граждани.
Преди да стане депутат, Ананиев е бил управител на 13 компании според Търговския регистър. Повечето фирми, в които е бил управител, сега се управляват от Петя Ананиева.
Те имат различна дейност, като се започне от търговия с хранителни стоки и се стигне до издателска и рекламна дейност, управление на недвижими имоти и други. Повечето адреси на фирмите са в центъра на София, уточнява БНТ.
Ананиев е бил управител и на фирма „Борис Рикрутмънт“, в която е имал дял. Тя се намира на улица „Петър Парчевич“ и е прехвърлена впоследствие на белгийски гражданин.
В две дружества Настимир Ананиев е бил член на съвета на директорите. Това са компаниите „Сас Холдингс груп“, която се занимава с придобиване, управление, оценка и продажба на участия в български и чуждестранни дружества.
Също така е бил член на съвета на директорите на компанията „Нефтогазсервиз“ заедно с руски граждани. В момента те са в съвета на директорите.
Дружеството се занимава с разработване на стандарти в сферата на индустриалната сигурност, обучения и други.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ето я фирмата, за която разследват Настимир от Промяната за пране на пари и контрабанда на наркотици с руснаци и белгийци! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!