Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Терзиев, София е мръсна като при Фандъкова, чешмите в парковете са пресъхнали

Езерото с фонтана в Градската градина е като сметище, пейките са отблъскващи

Автор: Lupa.bg

След края на зимата, пролетна София изглежда неприветлива и мръсна. Култови централни места поразяват с мизерния си вид, а пейките по центъра са целите в птичи изпражнения и пълни с фасове и празни бутилки. Това видя репортер на Lupa.bg при кратка разходка из идеалния център на столицата.

Доста жалка картинка в момента е емблематичната Градска градина на столицата. Местата за отдих изглеждат като бунище. В същия вид е и любимото на софиянци езерце със скулптурата на балерината.

Вместо вече да е пълно с бистра вода, коритото е пълно с прах, мръсни шишета, мърляви кърпички и фасове. Дали общината ще пести пари, въпреки сериозния бюджет и ще пусне фонтаните чак през юни или юли?

Повечето пейки пък са толкова мръсни, че желанието да поседнеш се изпарява на мига при неугледния им вид.

Лош обект за окото са и первазите на приземните етажи на старите кооперации, както и на много от обществените сгради. Там мръсотията сякаш никога не е почиствана и вероятно би докарала до припадък някой немски и какъвто и да е турист.

Разкъртените и неравни тротоари и в центъра, и по кварталите също имат традиционно неугледен вид.

Цялата картинка всъщност не е изненада за жителите на сива и мръсна София, както я нарече преди време известна депутатка от десния спектър. Интересно е обаче защо се чистят, и то само за празници и преди избори единствено улиците на града, а останалото няма значение?   

Снимки:Lupa.bg

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Терзиев, София е мръсна като при Фандъкова, чешмите в парковете са пресъхнали - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!