Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МИЖАВ ИНТЕРЕС: Йорданка Христова продаде 16 билета за концерта си в Лас Вегас

Певицата използва повода да се види със сестра си, която от години живее в Америка

Автор: Lupa.bg

Естрадната дива Йорданка Христова била на ръба на нервна криза заради своя предстоящ концерт в Америка, твърдят запознати. Любимката на третата възраст вече съжалявала, че се съгласила да пее в ресторант в Лас Вегас на 15 май, защото събитието предизвиквало мижав интерес. Макар билетите да са в продажба отдавна, били резервирани само 4 сепарета, което значи 16 посетители.

Цените на билетите никак не са високи, особено за възможностите на родните емигранти в Щатите. Те са около 40-50 долара на калпак. Възможно е пропуските да не се продават като топъл хляб заради липса на реклама на събитието. Необяснимо е защо билетите за концерта на Данчето не са изкупени още в деня на пускането им, тъй като тя не е пяла на американска земя повече от 10 години. 

Въпреки че около пандемията Йорданка Христова се бе оттеглила от сцената и бе преустановила срещите си с публиката, напоследък тя отново е във вихъра си. Миналата есен направи забележително шоу в Зала 1 на НДК по случай своя творчески юбилей – 60 години на сцена.

По време на гастрола си в САЩ естрадната звезда ще се види със своята сестра. Любопитна подробност е, че каката на Данчето се казва Лили Иванова, досущ като примата на естрадата, тъй като е взела фамилията на съпруга си. Тя живее в Бъркли, в щата Калифорния, където е устроила отлично живота си. Допреди да се пенсионира, е била здравен работник, пише "Ретро".

„Моята кака е причината да изгрея на сцената. Преди много години тя видя афиш за конкурс за набиране на млади таланти и ме нави да участвам в прослушването, което ми даде старт в кариерата“, споделяла е изпълнителката на „Тежък характер“.

Макар Лили да няма гласовите данни на Данчето, познава музикалния бранш в детайли. Тя е пряк свидетел и съучастник в ранните успехи в кариерата на Христова. Години наред е била неин импресарио, един от първите на частна практика у нас в епохата на соца. Била и неин шофьор, контактувала с Импресарска и Концертна дирекция, редила се на каси за получаване на хонорари. Данчето обича нейните внуци като свои. Самата тя все още не е станала официално баба, защото синът ѝ Григор и дъщеря ѝ Ивана на този етап нямат наследници.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: МИЖАВ ИНТЕРЕС: Йорданка Христова продаде 16 билета за концерта си в Лас Вегас - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!