Следвайте "Буднаера" в Телеграм

2 милиарда от бюджета са изчезнали за последната седмица на Асен Василев като министър

Близо два милиарда лева от бюджета липсват. Колосалната сума е изчезнала само за последната седмица от престоя на приятеля на контрабандистите Кокорчо, когото всеки момент трябва да арестуват, ако прокурорите искат да защитят закона.

По данни на БНБ фискалният резерв към 8 април е 6,689 млрд. лева. Беше казано, че към 29 март фискалният резерв е бил 9,9 млрд. лева, каза Петкова по повод дадената по-рано днес пресконференция, заедно с Асен Василев. От парите във фискалния резерв – 4 млрд. са във т. нар. Сребърен фонд. Освен тези средства в БНБ и в търговските банки в резерва се добавят вземанията от ЕС за сертифицирани разходи и аванси и очакваните постъпления по Плана за устойчивост и развитие, които са около 2 млрд. лева.

1,6 млрд. лева бяха предоставени по придобиване на вземанията от „Топлофикация София“ от „Булгаргаз“, отговори Людмила Петкова на въпрос къде са сумите от разликата между 9,9 и 6,7 млрд. лева. За останалите разходи е нужен по-подробен анализ и може би в началото на следващата седмица ще ви уведомя и за политиката на МФ за дълга на държавата, каза Петкова.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: 2 милиарда от бюджета са изчезнали за последната седмица на Асен Василев като министър - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!