Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ДАНС тараши топ митничаря Стефан Марашев, масон от ложата на Георги Гергов

При спецакцията на ДАНС срещу митничарското ОПГ на Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и Николай Николов – Паскал, са обискирани имоти в Свиленград на един прелюбопитен герой – Стефан Марашев, научи Narod.bg от служител на Агенция „Митници”.

Прелюбопитен, защото бившият топ митничар се слави като човек, който „може да плати външния дълг на България”, разправят негови съграждани и колеги.

Знакът на масонската ложа на Георги Гергов, в коята членува баш митничарят Стефан Марашев

„Дали името на Стефан Марашев бе мимоходом споменато и реално стои встрани от целия скандал, защото е част от масонската ложа „Слънце Ориент“ в Пловдив, която съществува от 2005 г., а за неин основател се счита бизнесменът Георги Гергов – Свинаря на Гоце, който пък е почетен консул на Русия за града под тепетата?”, пита риторично униформеният служител на Агенция „Митници”.

Има ли роля в цялата драма и близкият приятел на ексшефа на митницата в Свиленград Стефан Марашев и негов заместник – Георги Георгиев, пита още нашият източник?

ДАНС дължи отговори на тези въпроси, за да стане ясен размерът на организираната престъпна група в митниците, категоричен е служителят.

По думите му при спецакцията в Свиленград на българското ФБР на 3 април са атакувани три адреса. През целия ден жандармерия остана пред имот в центъра на града, който е на друг ексмитничар и настоящ бизнесмен Димитър Николов – Шопа.

При същата операция са претърсени и апартаменти на бившия шеф на митница в Свиленград Стефан Марашев, който преди да се пенсионира първо бе пратен в Териториална дирекция – Бургас, после в Русе.

Обиск е направен и в имоти на бившия шеф на Митнически пункт „Лесово” Николай Петков, който по информация на медиите все още е в системата.

Проверката на Narod.bg показа, че до август 2022-а Стефан Марашев е зам.-директор на Териториална дирекция „Митници”в Бургас и като такъв отговарял за митница „Свиленград” и трите пункта „Лесово”, „Капитан Андреево” и гара Свиленград. В средата на август преди 2 години обаче изненадващо Марашев беше понижен в длъжност и отиде началник на МП „Брегово” – Видин, което е в обхвата на ТД „Митници” – Русе. В момента бившият топ митничар се води пенсионер, но със сериозен бизнес размах, за което ще разкажем в отделна публикация.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Само в Narod.bg: ДАНС тараши топ митничаря Стефан Марашев, масон от ложата на Георги Гергов - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!